Venäjä haluaa kansallistaa ulkomailta vuokratut lentokoneet – Kiina kieltäytyi toimittamasta maahan varaosia

Venäjällä hallitus esittää, että ulkomailta vuokratut lentokoneet otettaisiin haltuun ja rekisteröitäisiin venäläisten lentoyhtiöiden omaisuudeksi. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. 

Venäjän hallitus on ohjeistanut jo aiemmin venäläisiä yhtiöitä lopettamaan kansainväliset lennot ja tuomaan koneet Venäjälle tämän viikon tiistaihin mennessä. 

Ulkomaiset yritykset ovat vuokranneet Venäjälle yli 500 lentokonetta.

Leasingyhtiöillä on Venäjän pakotteiden takia 28. tätä kuuta asti aikaa vapautua sopimuksista venäläisten lentoyhtiöiden kanssa.

Kiina ei toimita varaosia

Reuters kertoo myös, että Kiina on kieltäytynyt toimittamasta lentokoneiden varaosia venäläisille lentoyhtiöille. Aiemmin Boeing and Airbus keskeyttivät varaosien toimittamisen Venäjälle.

Reuters pohjaa tietonsa Venäjän ilmailuviranomaisen lausuntoon, josta venäläiset mediat ovat uutisoineet tänään.

Länsimaiden asettamat pakotteet ovat kurittaneet Venäjän ilmailualaa jo niin pahasti, että maan ulkoministeriö on ilmaissut julkisesti huolensa matkustajalentokoneiden turvallisuudesta.

Ilmailualan turvallisuudesta vastaavan viranomaisen mukaan Venäjä yrittää hankkia varaosia seuraavaksi esimerkiksi Turkista ja Intiasta, kun niitä ei enää edes Kiinasta saada.

Lue myös:

    Uusimmat