Mainos

Veikkausvoittovarojen jako entiselleen

Kulttuuri- ja urheiluministerin mukaan hallitus korottaa veikkausvoittojen edunsaajille vuonna 2008 maksettavia veikkausvoittovaroja 10,1 miljoonalla eurolla verrattuna edelliseen esitykseen.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) kertoo, että hallitus on muuttanut veikkausvoittovarojen käytön jakosuhdelain mukaiseksi. Kulttuuri, urheilu ja nuorisotyö saavat lisärahoitusta.

Hallituksen täydentävässä talousarvioesityksessä vuodelle 2008 veikkausvoittovaroja ei enää käytetä taidelaitoksien vuokriin ja Kansallisteatterin peruskorjauslainaan. Hallitus antaa esityksensä täydentävästä talousarvioesityksestä eduskunnalle perjantaina.

Veikkausvoittovarojen käyttö herätti syksyllä runsaasti keskustelua. Suomen Liikunta ja Urheilun (SLU) puheenjohtaja Timo Laitinen tervehti päätöstä tyytyväisyydellä ja kiitteli Wallinia päätöksestä.

- Tällä on taloudellista merkitystä, mutta iso periaatteellinen merkitys rahapelien yksinoikeuden tulevaisuuden kannalta, Laitinen sanoi viitaten Veikkauksen monopolin tulevaisuudesta käytyyn keskusteluun.

- Tämä päätös ei anna kenellekään uusia argumentteja yksinoikeuden hajottamiseen, kun jakosuhdelain rajat säilyivät vanhassa muodossa.

Wallinin mukaan hallitus korottaa veikkausvoittojen edunsaajille vuonna 2008 maksettavia veikkausvoittovaroja 10,1 miljoonalla eurolla verrattuna edelliseen esitykseen.

Nuorisotyön saa vajaat 1,3 miljoonaa euroa lisärahaa. Kulttuuripuolella etusijalla ovat näyttämötaide, säveltaide, tanssi, alueellisen taidetoiminta sekä kotimaisen elokuvatuotannon. Elokuvalle Wallin esittää kahden miljoonan euron lisäystä, josta 1,7 miljoonaa on tuotantotukea.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.