Veikkausliigan topit ja flopit: Joulupukki matkaan jo käy

MTV Sportin jalkapallotoimitus valitsee jokaisen Veikkausliigakierroksen topit ja flopit.

1 Tuulta Purjessa

Ats Purje viimeisteli kaksi osumaa kun Kuopion Palloseura jatkoi hyvää kesävirettään 2-2-tasapelillä sarjakärkeä Helsingin jalkapalloklubia vastaan. KuPSin ulkomaalaishankinnat eivät ole turisteja, sillä joukkueen 25 osumasta peräti 20 on lähtenyt muun kuin suomalaispelaajan jalasta.

2 Sittenkin vielä Vepsu?

Vaasan Palloseura nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa kaikki kilpailut mukaan lukien kun se haki kaikki pisteet Pohjanmaan derbystä Jaron vieraana lukemin 2-1. Ennen derbyvoittoa vaasalaiset olivat kaataneet Ruotsin pääsarjaseura Brommapojkarnan Eurooppa-liigan avausosassa, joten Oka Huttusen ryhmällä kulkee taas neljän peräkkäisen tappion jälkeen.

3 Taas Laaksonen

SJK on saanut Johannes Laaksosessa itselleen kovan luokan pelimiehen. Ennen tätä kautta miehelle ei ollut vyöllään yhtään pääsarjaottelua, mutta nyt hän kuuluu sarjakakkosen ehdottomiin avainpelaajiin. Laaksonen täräytti SJK:n Lahdessa tasoihin pari minuuttia ennen loppua 20 metristä ja piti joukkueensa HJK:n kannassa.

1 RoPSin B-juniorit

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva ilmoitti tällä viikolla, että RoPS pelaa 20.7. vierasottelunsa Maarianhaminassa reservijoukkue Santa Clausin pelaajilla. Syynä ovat 17. ja 24.7. pelattavat Eurooppa-liigan ottelut. ”Joulupukkien” ryhmässä on Nivan mukaan mukana paljon RoPSin B-junioreita. RoPS on tavallaan oikeassa mutta niin on myös ohjelman laatinut Palloliitto. Eurocup-joukkueet kun nyt joutuvat otteluruuhkaan aina ja kaikkialla. Eikä mikään tietenkään estäisi RoPSia käyttämästä reilun sadan tonnin kierroskorvaustaan siihen mihin se on tarkoitettu: matkakuluihin esimerkiksi charter-koneella.

2 Ville Iiskola

Mites MYPA? Antti Muurisen suojatit tulevat alaspäin sarjataulukossa kuin lehmän häntä. Turussa tuli tappio sarjajumbo-TPS:lle maalein 0-3. Ville Iiskolan hutipotku oli niin surkuhupainen, että osa kansasta alkoi jo pilke silmäkulmassa esittää väitteitä uudesta sopupeliskandaalista.

3 Hongan sisäiset riidat

Joukkue, joka on tällä kaudella jo keräillyt pelaajia treenikentän laitamilta, laittaa yhden runkotoppareistaan sivuun sisäisten riitojen vuoksi. Shefki Kuqi ja Lum Rexhepi ottivat yhteen kesäkuun lopussa eikä Rexhepiä ole sen koommin Hongan kokoonpanossa nähty. Sunnuntaina Espoon ylpeys hävisi kotonaan RoPSille 0-2.

Lue myös:

    Uusimmat