Veikkausliigalta piikikäs julkinen kirje pääministerille – Sanna Marin vastasi kutsuun ilolla: "Kuningaslaji"

6:13
Interin tähtihyökkääjä Timo Furuholm kritisoi yleisörajoituksia perjantaina Honkaa vastaan pelatun ottelun jälkeen.

Jalkapallon Veikkausliiga lähetti lauantaina pääministeri Sanna Marinille (sd.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) avoimen kirjeen, jossa se kutsui ministerit "tutustumaan terveysturvalliseen jalkapallo-otteluun".

– Jokainen seuroistamme voi samalla esittää, miten järjestelyt Veikkausliigan ottelussa käytännössä sujuvat, voidaksenne muodostaa omakohtaisen kokemuksen pohjalta mielipiteenne siitä, onko otteluihin turvallista ottaa yleisöä suuremmassa määrin, liigan puheenjohtajan Kaarlo Kankkusen ja toimitusjohtajan Timo Marjamaan allekirjoittamassa kirjeessä todetaan.

Huhtikuun loppupuolella alkanutta liigaa on pelattu tiukoin koronarajoituksin ja viime päiviin saakka käytännössä ilman yleisöä.

Esimerkiksi helsinkiläisseura HJK kertoi, että sen maanantain ottelu FC Lahtea vastaan pelataan ilman yleisöä.

– Kun kuusi katsojaa asetellaan tasaisesti stadikalle, tulee turvaväliksi 92 metriä. Ulkona. Maskipakko meillä standardi, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti tviittasi.

Perjantain liigaotteluista Hongan ja Interin kohtaaminen pelattiin Espoossa ilman yleisöä, Hakan ja KTP:n kamppailuun pääsi Valkeakoskella 50 katsojaa ja KuPS–IFK Mariehamnin yleisömääräksi ilmoitettiin Kuopiossa 650.

– Covid-19-pandemia on vaikuttanut merkittävästi yhteiskuntaan alkukeväästä 2020 saakka, ja useat tahot ovat väistämättä joutuneet kärsimään välttämättömistä rajoitustoimista. Yhteiskunnan pyörien pyörimisen kannalta nyt keväällä aloitettu rajoitustoimien asteittainen purkaminen on kuitenkin yhtä lailla välttämätöntä ja kaikille tervetullutta, liigan kirjeessä todetaan.

Kirjeen perään on liitetty ohjeet Marinille ja Kiurulle ottaa yhteyttä Veikkausliigan tiedotukseen matsilipun saamiseksi.

Piikikäs kutsu tavoitti lauantaina kaksikosta ainakin pääministeri Marinin, joka tviittasi saapuvansa otteluun mielellään.

– Kiitos kutsusta! Mielelläni tulen. Kun rokottaminen edistyy entistä ripeämmin ja koronatilanne jatkaa suotuisaa kehitystä, niin pääsemme kesällä rajoituksista eroon! Marin kirjoitti ja lisäsi viestinsä perään aihetunnisteen #kuningaslaji.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja