Vedenpinta noussut Lapissa silminnähden jo aamulla – tänään iskevän vesisateen pelätään pahentavan tilannetta: "Dramaattiset vaikutukset tulvan määrän kasvuun"

1:47
Tämä on aamun tulvatilanne Rovaniemellä. Katso MTV Uutisten toimittajan raportti paikan päältä.

Lapin tulvien pelätään pahenevan tänään entisestään vesisateiden saapuessa. Rovaniemellä Ounasjoen ja Kemijoen kohtaamispaikalla vesi on noussut silminnähden eilisillasta.

MTV Uutisten toimittaja Ismo Puljujärvi kertoo vesirajan nousseen Rovaniemellä eilisillasta selvästi. Joen rannalla on varauduttu vesien nousuun rakentamalla tulvavalleja aikaisesta aamusta lähtien rakennuksia suojaamaan.

Suurin kysymysmerkki on, kuinka paljon ennustettuja sateita tänään alueella saadaan.

– Jos sadekertymä on yli kymmenen millimetriä, niin sillä on dramaattiset vaikutukset tulvan määrän kasvuun, Puljujärvi kertoi Uutisaamun lähetyksessä.

Laaja saderintama kulkee maan yli tänään ja huomenna lännestä kohti itää. Tänään sateita saadaan Länsi- ja Pohjois-Suomessa. Huomenna hajanaisia sateita on luvassa Itä-Suomen puolella.

MTV Uutisten meteorologi Miina Mannisen mukaan pelätyltä 10 millimetrin sademäärältä saatetaan onneksi välttyä tulva-alueilla saderintaman repaleisuuden ansiosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja