Väyrystä avustanut Kari Uoti syyttää kansalaispuolueen johtoa: "Toiminta on hämmentävän härskiä ja lainvastaista"

1:48

Paavo Väyrystä useaan ottesseen juridisissa asioissa avustanut oikeustieteen tohtori Kari Uoti syyttää blogissaan Väyrysen erottanutta kansalaispuolueen johtoa laittomasta toiminnasta. Väyrysläiset pitävät erottamista laittomana ja puolue on nyt hajonnut kahtia.

Blogissaan Uoti viittaa Helsingin käräjäoikeuden tällä viikolla tekemään ratkaisuun, jonka mukaan kansalaispuolueen hallituksen viimeaikaisissa kokouksissaan päättämät toimet tulee keskeyttää. Niiden tavoitteena oli Väyrysen (ja hänen edustajansa Uotin) mukaan vaikuttaa tänään pidetyn vuosikokouksen voimasuhteisiin.

Uoti kirjoittaa, että tänään pidettyä kokousta ei oltu kutsuttu asianmukaisesti koolle.

– Sami Kilpeläisen ja kumppaneitten toiminta on hämmentävän härskiä, laista ja tuomioistuimista piittamatonta, Uoti kirjoittaa.

Uotin mukaan Väyrysen ja Seppo Hauta-Ahon erottaminen puolueesta oli asiatonta ja lainvastaista. Jäseniä tulisi hänen mukaansa kuulla ennen erottamispäätöstä yhdistyksestä.

Uotin mukaan Väyrysen erottaneiden Piia Katteluksen, Sami Kilpeläisen ja Tuula Komsin julkaisemat tiedot Väyrysen tekemistä talousväärinkäytöksistä ovat vääriä.

– Heidän julkisuuteen toimittama tiedote väitetyistä väärinkäytöksistä on lähinnä herjaava eikä perustu todellisuuteen.

Sami Kilpeläisen mukaan Väyrynen on taloudellisten väärinkäytösten lisäksi vahingoittanut puoluetta muun muassa pyrkimällä kilpailevan puolueen Keskustan puheenjohtajaksi. Väärinkäytökset selvisivät Kilpeläisen mukaan tilinpäätöksen yhteydessä.

Väyrynen on kertonut kommentoivansa väitteitä ja erottamista henkilökohtaisesti vasta maanantaina tiedotustilaisuudessaan.

​​​​​​​Kansalaispuolueen jäsenyys on ilmoitettu keskustassa esteeksi hänen puheenjohtajapyrkimyksilleen.

3:11

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja