Väsynyt, kireä ja stressaantunut? Lue vinkit, jotka auttavat sinua pysäyttämään oravanpyörän!

Onko olosi jatkuvasti ärtynyt, stressaantunut ja apea? Listasimme 10 vinkkiä, joiden avulla saat levättyä ja voit muuttaa elämääsi rauhallisempaan suuntaan.

Liian tiukat aikataulut, omasta itsestäsi huolehtiminen ja kiinnostava elämä ovat keinoja apeutta, kireyttä ja stressiä vastaan.

1. Muista liikkua!

Sohvaperunan elämä ei ole energista, päinvastoin. Tee itsellesi palvelus ja harrasta liikuntaa. Sopiva määrä hikiliikuntaa on 2-3 kertaa viikossa, arkiliikuntaa sinun tulisi saada päivittäin.

2. Syö hyvin

Syö hyvää tekevää, terveellistä ja herkullista ruokaa. Olet sen ansainnut, joten miksi turhaan kohtelisit itseäsi kaltoin?

Nauti hedelmistä, vihanneksista ja kasviksista. Ne tuovat sinulle energiaa päiviin.

3. Rauhoita illat

Aloita yöunille siirtyminen muutamaa tuntia ennen todellista nukahtamista: Lueskele ja nauti hiljaisuudesta. Älä roiku Internetissä tai television äärellä.

4. Muista sanoa "ei"

Jos päiväsi ovat täynnä tai koet olosi väsyneeksi, on se merkki siitä, että sinun tulisi oppia kieltäytymään välillä sinulle annetuista tehtävistä ja tapaamisista.

5. Muista sanoa "kyllä"

Älä liian helposti kieltäydy arkeasi piristävistä asioista, kuten ystävien näkemisestä tai liikuntamahdollisuuksista. Muista kuitenkin, että liika on liikaa. Tärkeintä on saada aikaa itselleen.

6. Kokeile meditointia

Meditointi auttaa selkiyttämään ajatuksia ja rauhoittumaan, mikä taasen tuo energiaa päiviin.

7. Muuta rutiinejasi

Liiat rutiinit ovat arjen surma: Jotta pysyt energisenä, muuta edes pieniä asioita. Muista myös haastaa itseäsi ja tehdä sinua kiinnostavia asioita.

8. Mihin pyrit?

Kirjaa ylös paperille unelmiasi ja pohdi, millä tavoin voisit ne saavuttaa. Kun tiedät mitä haluat, on sinun helpompi pyrkiä niitä kohti ja koet eteneväsi elämässäsi toivomaasi suuntaan. Näin saat lisää energiaa, sillä koet tekemäsi asiat erityisen mielekkäiksi.

9. Varaa kalenteriin aikaa itsellesi

Kirjoita kalenteriisi ylös päiviä tai vaikkapa viikonloppuja vain sinua varten: Hemmottele itseäsi silloin hyvällä omallatunnolla!

Jos sinulla on lapsia, voit tehdä heidän kanssaan jotain erityistä tai sitten viedä heidät vaikkapa mummolaan viikonlopuksi. Toisinaan on hyvä viettää hetkiä ihan vain itsensä kanssa ilman kiirettä tai tunnetta siitä, että jotain pitäisi tehdä.

10. Luovu turhasta tavarasta ja sotkusta

Jos kotisi on täynnä tavaraa ja aina hieman sekainen, on sinun vaikeampi keskittyä ja myös olosi on sekava. Koet, että on jatkuvasti jotain, mitä pitäisi tehdä. Tee itsellesi palvelus ja raivaa kodistasi seesteinen rauhan piste, jossa sinun on helppo levätä ja olla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja