Väsynyt joutsen pelastettiin Porin lentokentältä koneiden tieltä: ”Ei ollut ilmeisesti saanut lähtölupaa lennonjohdolta”

Satakunnan pelastuslaitos sai tänään vähän erikoisemman tehtävän, kun Porin lentoasemalta Lentoasemantieltä ilmoitettiin kiitoradalle pyrkivästä väsyneestä joutsenesta.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan lentokentän henkilökunta oli tavannut väsyneen joutsenen rullaustieltä myöhään iltapäivällä. 

– Koska matka ei jatkunut kiitotielle, lentoaseman henkilökunta otti yhdessä pelastuslaitoksen kanssa linnun kiinni ja toimitti eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin, palomestari Tero Järvelä kertoo.

– Lintu ei ilmeisesti ollut saanut lähtölupaa lennonjohdolta, Järvelä naurahtaa.

Järvelän mukaan joutsenessa ei ollut näkyviä vammoja, mutta se oli uupunut. Järvelä arvioi sen olevan viime kesän poikanen.

Joutsen pääsee myöhemmin lauhdevesialtaaseen

Järvelä kertoo, että seuraavaksi eläinsuojeluyhdistyksen "lintumies" hoitaa lintua ja ”tankkaa energiaa kaveriin”. 

Mikäli joutsen selviää, se viedään Järvelän mukaan Olkiluodon ydinvoimalan lauhdevesialtaaseen jatkamaan talvea. Allas on vesilintujen suosiossa talvella, koska se on sula ympäri vuoden.  Allas sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Porin lentokentästä.

Joutsen seurasi hurjalla vauhdilla Roopen venettä Helsingissä – katso, kuinka pesää suojeleva lintu surffaa peräaalloilla 0:17
Katso myös: Joutsen seurasi hurjalla vauhdilla Roopen venettä Helsingissä – katso, kuinka pesää suojeleva lintu surffaa peräaalloilla

Lue myös:

    Uusimmat