Vastaamo-kiristäjä valitsi taktisen hiljaisen hetken tietovuodolle – tiedot olivat Ylilauta-sivustolla jaossa noin tunnin

2:19
Vastaamon potilastietoja on julkaistu julkista verkkoa enemmän salatussa Tor-verkossa.

Vastaamo-tietomurrossa hankittuja potilastietoja on jaettu kahdella eri kerralla Ylilauta-sivustolla, Ylilaudan ylläpidosta kerrotaan MTV Uutisille. Toisella kerroista tiedot ehtivät olla sivuilla noin tunnin.

Sivustolla on julkaistu yksittäisten henkilöiden potilastietoja ja linkkiä Tor-verkon sivustolle, jossa vuodetut tiedot löytyivät kokonaisuudessaan.

Ylilauta ei tiedä vuotajien henkilöllisyydestä, mutta uskoo ainakin toisen vuotajista olevan kiristyksestä epäilty rikollinen itse. Toisen kohdalla arvio on sivun ylläpidon mukaan epävarma.

Ylilauta on luettavissa tavanomaisessa verkossa ilman erityisiä verkkoselainta kummempia ohjelmistoja. Tietomurrossa saatuja tietovuotoja on jaettu enemmän salatussa Tor-verkossa.

"Poistamisessa kesti melko pitkään"

Syynä ensimmäisen tietovuodon pitkään näkyvyyteen sivuilla oli sen varhainen julkaisuajankohta.

– Ensimmäinen jako tuli yön hiljaisimpaan aikaan (viideltä aamulla), joten sen poistamisessa kesti melko pitkään, noin tunnin. Muut on poistettu ihan minuuteissa, sivuton ylläpito kertoo sähköpostiviestissä.

Sivusto kertoo tekevänsä asiassa yhteistyötä viranomaisten kanssa.

– Ilmoitamme poliisille kaikki ilmoitusvelvollisuuden alaiset rikokset, sekä vastaamme aina kaikkiin virkavallan viesteihin niin pian kuin suinkin, ylläpidosta kerrotaan.

Juttua täsmennetty 28.10. kello 11.21: Ylilaudalla itsellään ei tiettävästi ole julkaistu kaikkia vuodettuja tietoja, vaan yksittäisten henkilöiden potilastietoja ja linkkejä Tor-verkon sivuistoille, jossa tietoja on ollut jaossa laajemmin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja