Vasemmiston ehdokas näytti päihittävän vaaleissa Kroatian ensimmäisen naispresidentin

Kroatiassa vasemmiston ehdokas oli ovensuukyselyjen mukaan päihittämässä maan istuvan keskustaoikeistolaisen presidentin sunnuntain presidentinvaaleissa.

Kyselyjen mukaan vasemmistolainen Zoran Milanovic oli saamassa toisen kierroksen äänistä runsaat 53 prosenttia. Näin ollen Kroatian ensimmäisen naispresidentin Kolinda Grabar-Kitarovicin haaveet jatkokaudesta olivat kaatumassa.

53-vuotias Milanovic toimi Kroatian pääministerinä vuodet 2011–2016. Kampanjassaan hän lupasi muun muassa vähentää yhteiskunnan eriarvoisuutta ja tukea oikeuslaitoksen itsenäisyyttä.

Presidentinvirka on Kroatiassa pitkälti seremoniallinen. Äänestysaktiivisuus vaaleissa oli ennakkotietojen mukaan jäämässä pienemmäksi kuin edellisellä kerralla vuonna 2015.

Runsaan neljän miljoonan Kroatia aloitti vuodenvaihteessa EU:n puheenjohtajana. Vuonna 2013 EU:hun liittynyt Kroatia on unionin kuopus.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja