Kroatian presidentinvaalien kärkikaksikko jatkaa toiselle kierrokselle – istuva presidentti täpärästi jatkoon

Kroatian istuva keskustaoikeistolainen presidentti Kolinda Grabar-Kitarovic selvisi täpärästi presidentinvaalien toiselle kierrokselle.

Vasemmistolainen maan entinen pääministeri Zoran Milanovic oli kilvan johdossa 29,5 prosentin äänisaalillaan, kun 98 prosenttia äänistä oli laskettu. Grabar-Kitarovic oli saanut 26,7 äänistä.

Grabar-Kitarovic otti kakkossijan vain kahden prosenttiyksikön erolla kansanmuusikko Miroslav Skoroon, joka jakoi oikeistoleirin kahtia. Laitaoikeistolainen Skoro lupasi kampanjansa aikana muun muassa armahtaa sotarikollisen ja lähettää armeijan rajalle pysäyttämään siirtolaisten tulon.

Presidentinvaalien toinen kierros järjestetään tammikuussa. Kroatia aloittaa vuodenvaihteessa ensimmäisen EU-puheenjohtajakautensa.

Grabar-Kitarovicista tuli vuonna 2015 Kroatian ensimmäinen naispresidentti. Hän edustaa samaa HDZ-puoluetta kuin pääministeri Andrej Plenkovic.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja