Mainos

Vasemmistoliitto tyrmää lukukausimaksuehdotuksen: "Missä todellisuudessa Etla elää?"

7:25

Vasemmistoliitto tyrmää elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ehdotuksen lukukausimaksuista yliopistoihin.

Etlan perjantaisen ehdotuksen mukaan opiskelijoiden 2000-3000 euron vuosittainen lukukausimaksu tehostaisi sekä opiskelua että opetusta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että Etlan ehdotus eriarvoistaa opiskelijoita ja pidentää opiskeluaikoja.

– Ihmettelen missä todellisuudessa Etla elää.  Siinäkin yhteydessä, kun opintotukea on leikattu, on arvioitu, että se tulee pidentämään valmistumisaikoja. Kun tukea leikataan, se tarkoittaa opiskelijoille enemmän töitä opintojen ohella, Andersson sanoi.

Kuntavaaleissa puolue tähtää kymmenen prosentin kannatukseen

Ensi viikon kuntavaaleihin valmistautuva Andersson ei pidä epärealistisena vasemmistoliiton tavoitetta kymmenen prosentin kannatuksesta. Eduskuntavaaleissa kannatus oli 7,1 prosenttia. Ylen perjantaina julkaisemassa gallupissa vasemmistoliiton kannatus oli 8,3 prosenttia.

– Ei kymmenen prosentin kannatus ole täysin epärealistinen. Nousua on ollut, kun gallupeja katsoo pidemmältä aikaväliltä. Ollaan liikuttu 8,5 ja 9 prosentin välissä, mikä on mielestäni hyvä tulos. Kun tehdään hyvä kampanja, niin potentiaalia on, Andersson sanoi.

 

8:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.