Mainos

Vasemmistoliitto ja vihreät tekevät välikysymyksen Stubbin puheista

Vasemmistoliitto ja vihreät tekevät huomenna välikysymyksen valtiovarainministeri Alexander Stubbin puheista, kertoo vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Paavo Arhinmäki toivoo, että muutkin puolueet tulevat mukaan välikysymykseen.

– Kun pääministeri Juha Sipilä ei pyynnöistä huolimatta tuo tiedonantoa eikä pääministerin ilmoitusta eduskuntaan, ainoa tapa saada tämä asia keskusteluun on tehdä välikysymys, Arhinmäki sanoi toimittajille eduskunnassa.

SDP pohtii vielä linjaustaan. SDP:n eduskuntaryhmä käsittelee asiaa huomenna aamulla ylimääräisessä kokouksessa, kertoi puheenjohtaja Antti Rinne. Rinteen mukaan SDP:ssä halutaan nyt pohtia asiaa rauhassa.

– Kaikki vaihtoehdot ovat avoinna, myös välikysymys, Rinne sanoi.

Rinne on pettynyt, että pääministeri Sipilä ei antanut eduskunnalle tiedonantoa asiasta. Rinteen mukaan SDP:n tarkoituksena ei ole hyökätä Stubbia vastaan henkilönä.

– Tässä ei ole kysymys henkilöistä, vaan tässä on kysymys siitä, miten parlamentissa toimitaan ja mitä tarkoittaa ministerinvala, Rinne sanoi.

– Eduskunta on arvokas paikka, missä pitää puhua totta, hän painotti.

RKP:n eduskuntaryhmän pääsihteerin Henrik Stenbäckin mukaan RKP ei ole lähdössä mukaan välikysymykseen.  

Oppositio on tyytymätön Alexander Stubbin selityksiin puheistaan hallintarekisteriasiassa. Stubb myönsi aiemmin antaneensa eduskunnalle virheellisiä tietoja hankkeesta annetuista lausunnoista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.