Odotushuone keskussairaalan päivystyksessä eristettiin Vaasassa tuhkarokkoepäilyn vuoksi

Vaasan keskussairaalan odotushuone eristettiin eilen mahdollisen tuhkarokkotapauksen vuoksi. Tapauksen vahvistaa STT:lle infektioylilääkäri Juha Salonen.

Salosen mukaan sairaalaan tulleen 2-vuotiaan oireet eivät viittaa kovin vahvasti tuhkarokkoon, mutta lasta ei ole rokotettu.

– Taudinkuva oli hiukan poikkeava, ja myöskään ihottuma ei ollut ihan tyypillisen näköinen, mutta kun on rokottamaton lapsi, haluttiin tietysti toimia kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja ottaa näytteet häneltä.

Odotustila on eristetty, ja lapsi on toistaiseksi kotona. Ovessa on asian tiimoilta ohje, jossa tuhkarokkoa epäileviä kehotetaan pysymään ulkona ja soittamaan ovessa mainittuun puhelinnumeroon.

Tapauksesta uutisoi ensin Vasabladet

Iltalehti kertoo, että odotushuoneessa oli sunnuntai-iltana paljon ihmisiä.

Tuhkarokon leviäminen huolettaa Pohjanmaalla, koska alueella on matava rokotuskattavuus, ja Luodossa on yksi vahvistettu tuhkarokkotapaus.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle toimitetuista näytteistä odotetaan tuloksia tänään iltapäivällä. Jos tuhkarokkoa ei todeta, ei Salosen mukaan ole enää muuta huolta kuin että lapsen rokotussuoja pitäisi pyrkiä korjaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat