Mainos

Espoossa tuhkarokkotapaus – kymmeniä altistuneita

Espoossa todettiin eilen tuhkarokko aikuisella, kertoo Hus. Tartunta on saatu ulkomaanmatkalla Aasiassa. Altistuneita on muutamia kymmeniä, joista valtaosa on jo tavoitettu ja ohjeistettu.

Altistuneet ovat olleet lähikontaktissa sairastuneeseen työpaikalla tai joissakin terveydenhuollon yksiköissä. Ne, jotka eivät ole sairastaneet tuhkarokkoa tai saaneet kahta rokotetta sitä vastaan, on suojattu MPR-rokotteella.

Sairastunut on saanut lapsena yhden rokotteen tuhkarokkoa vastaan, joten hänen tautinsa on lievempi ja tartuttavuutensa vähäinen, sanoo Husin Infektiosairauksien klinikan apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen. Henkilö on ollut kotihoidossa, ja kotieristys on tänään purettu.

Husin alueella on hyvä rokotuskattavuus MPR-tauteja eli tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa vastaan. Esimerkiksi vuonna 2015 syntyneistä lapsista 95 prosenttia on saanut MPR-rokotteen. Espoossa rokotuspeittävyys on Ruotsalaisen mukaan 97 prosenttia. Laumasuoja Husin alueella on siten hänen mukaansa hyvä.

Ei liity Pohjanmaan tuhkarokkotapaukseen

Ruotsalainen huomauttaa, että tavallisesti yksittäisistä tuhkarokkotapauksista ei tiedoteta. Tästä poikettiin nyt Pohjanmaalla aiemmin todetun tuhkarokkotartunnan takia.

– Haluamme antaa maltillista tietoa, jotta kansalaiset eivät huolestu aiheettomasti, hän sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Espoon tapaus ei liity Pohjanmaan tuhkarokkotapaukseen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja