Varusmiesliitto Luumäen turmasta: "Yksikin on liikaa"

Yhdeksän varusmiestä joutui hukkumisvaaraan – näin tapahtunutta kommentoi esikuntapäällikkö 7:07
Yhdeksän varusmiestä joutui hukkumisvaaraan Dragsvikin varuskunnassa aiemmin lokakuussa – näin tapahtunutta kommentoi esikuntapäällikkö

Varusmies kuoli tänään keskiviikkona Puolustusvoimien maastoajoneuvon ajettua ulos Luumäellä. 

Hiljattain uutisoitiin myös toisesta vakavasta onnettomuudesta, kun yhdeksän varusmiestä joutui veden varaan Dragsvikin varuskunnassa. Yksi heistä joutui pinnan alle ja loukkaantui vakavasti. 

Varusmiesliiton puheenjohtaja Elina Riutta kommentoi MTV:lle, että liitossa on pantu merkille viimeaikaiset onnettomuudet varusmiespalveluksessa. 

– Lähtökohtaisesti onnettomuuksia ei tulisi olla yhtäkään. Koulutukseen kuuluu tiiviisti turvallisuus ja palveluksen olosuhteista huolehtiminen.

Toistaiseksi liitto ei ota tarkemmin kantaa onnettomuuksien syihin, sillä niiden tutkinta on vielä kesken. 

– Vielä ei voi vetää johtopäätöksiä siitä, onko palveluksessa tai turvallisuudessa jotain, mikä johtaa onnettomuuksiin. 

Hänen mukaansa varusmiespalvelusta ei silti tarvitse pelätä. Viimeaikaisten onnettomuuksien myötä varusmiesliitto on saanut muutamia huolestuneita yhteydenottoja. 

– Kenenkään inttiä harkitsevan tai varusmiespalvelusta suorittavan ei tarvitse pelätä palvelusta. Turvallisuus on sisäänrakennettu koulutukseen.

Maastoauto suistui ojaan

Tämän päiväinen onnettomuus sattui, kun varusmiehen kuljettama Defender-maastoauto suistui ojaan ja kaatui ympäri. Poliisin mukaan auton kyydissä oli onnettomuushetkellä neljä varusmiestä. Yksi autossa matkustanut kuoli onnettomuudessa.

Pelastuslaitoksen mukaan tien pinta oli onnettomuuspaikan läheisyydessä liukas.

Puolustusvoimat kertoi tänään myös toisesta onnettomuudesta, joka oli tapahtunut puoli kahden maissa yöllä Kouvolassa, jossa varusmiehen kuljettama kuorma-auto suistui tieltä. Tapauksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. 

Dragsvikin varuskunnan hukkumisvaara puolestaan sattui barettimarssin lopuksi. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan onnettomuushetkellä harjoitus oli kestänyt yli vuorokauden ja tehtäviin kuului erilaisia marssireitillä toteutettavia rasteja. Marssi oli onnettomuuden tapahtuessa päättymässä varuskunnan rantaan.

Lue myös:

    Uusimmat