Vartti joulupukin kanssa: 80 euroa

Joulun aikaa kutsutaan kultaiseksi, mutta arvossaan lähes kultaa ovat myös hetket joulupukin kanssa.

Joulupukkeja eri puolilla Suomea listaavan Joulupukkipalvelun perusteella yleisin hinta joulupukin aaton vierailulle on 60 euroa. Sillä rahalla pukki piipahtaa sisällä 10–15 minuutin ajan. Tyypillisimmillään joulupukin vierailu maksaa 50–80 euroa. Joulupukin tuntitaksaksi muodostuu siis jopa satoja euroja.

Parikymmentä vuotta toimineen Turun Seudun Joulupukkipalvelun pukin vierailu kustantaa yleensä 70–80 euroa. Vanhojen asiakkaiden luona voidaan käydä halvemmallakin, syrjässä asuva taas voi joutua maksamaan enemmän.

– Yleisesti ottaen Turun Seudulla 80 euroa on aika tavallinen hinta. Uskoisin, että kaupalliset pelurit aika tarkkaan seuraavat toistensa hintoja. Kaikkein halvimpien kanssa emme kuitenkaan ole lähteneet kisaamaan, sillä haluamme kilpailla laadulla, Joulupukkipalvelusta kerrotaan.

Yllämainitulla taksalla pukin vierailu kestää noin 15 minuuttia.

– Asiakkaiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella ja vuosien mittaan on tullut sellainen käsitys, että 15 minuuttia riittää pukin käyntiin. Halutessa voimme tehdä lyhyemmänkin käynnin, tai pukki voi istua seurana tunnin tai kaksi.

Oulussa maan edullisimmat pukit

Oulussa pukin saa piipahtamaan hiukan halvemmalla. Joulupukkipalvelun mukaan Oulussa pukin vierailut ovatkin maan edullisimpia, ja vierailusta voi selvitä halvimmillaan 35 eurolla.

Oululaisen Jouluntaikaa-palvelun joulupukin vierailu maksaa 45–60 euroa. Hinnat vaihtelevat ajankohdan mukaan, eli suosituimman alkuillan aikana joulupukin aika on kalleinta.

– Mitä olen seurannut, samoissa hinnoissa ne ovat muillakin. Sen voin sanoa, ettemme ainakaan kallein ole. Yksityiset pukit pystyvät tietysti hiukan halvemmalla menemään, koska se on tavallaan heidän oma juttunsa. Meillä taas menee kuluja vähän enempi mainostamiseen ja meillä on myös varapukki, joka ei ota ennalta varauksia ollenkaan, vaan on siltä varalta, jos sattuu niin, ettei varsinainen pukki pääsekään paikalle, Jouluntaikaan päätonttu kertoo.

Hätäpukki heltiää huippuhintaan

Helsinkiläinen partiolippukunta Haagan Eräveikot veloittaa vuosikymmeniä pyörineestä pukkipalvelustaan tätä nykyä 60 euroa käynniltä. Summalla pukilta liikenee aikaa 10–15 minuuttia.

– Joulupukkien hinnoittelu Helsingissä on suurin piirtein 60–80 euroa. Meidän hintamme on suhteellisen alhainen kaupungissa, Aapo Kiilunen kertoo.

Kiilunen kertoo, että jotkut pukkipalvelut Helsingissä tarjoavat myös hätäpukkeja niille viime tipassa liikkeellä oleville, jotka haluavat pukin paikalle ehdottomasti juuri alkuillasta.

– Jos haluaa pukin nimenomaan parhaaseen kysyntäaikaan, siitä saa pulittaa lähemmäs 200 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat