Varsinais-Suomi siirtyi leviämisvaiheeseen – näin se muuttaa odotettua festivaaliviikonloppua: "Tapahtumaa ei tulla perumaan"

2:08
Loppukesästä on luvassa vielä useita festivaaleja – näin järjestelyt ovat sujuneet epävarmassa tilanteessa

Kaupunkifestivaali Aura Fest aikoo palauttaa lippurahat niille osallistujille, jotka eivät pysty osallistumaan tapahtumaan koronavirustaudin tai taudille altistumisen takia.

Ensi viikon viikonloppuna 13.– 14.8. Turussa järjestettävän kaupunkifestivaali Aura Festin maksimikapasiteettia tullaan pienentämään, kertoo festivaalin promoottori Tommi Mäki.

Festivaalin aiemmin määritelty päiväkohtainen maksimikapasiteetti oli 8 000. Mäen mukaan lukua tullaan tarkentamaan alaspäin lähipäivinä. 

Varsinais-Suomi on siirtyi tiistaina koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Mäen mukaan uutinen oli odotettavissa.

– Järjestäjänä tämä ei tietenkään ole toivottavaa, mutta se otetaan vastaan ja mukautamme järjestelyjä tilanteen mukaiseksi.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään kiristää kokoontumisrajoituksia yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille.

Nousseiden tartuntamäärien vuoksi lähikontaktia yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa joudutaan rajoittamaan niin, että sisätiloissa yli kymmenen henkilön ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on järjestettävä tavalla, jossa osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. 

Päätös astuu voimaan huomenna ja jatkuu elokuun loppuun saakka.

Alueelta ei poistuta kesken päivän

Aura Festin maksimikapasiteetin lisäksi muutoksia tehdään myös festivaalialueeseen, joka sijaitsee Turun Kupittaanpuistossa. Mäen mukaan aluetta rajataan niin, että asiakkaat pystyvät minimoimaan festivaalialueen sisällä toisiin asiakkaisiin syntyvien kontaktien määrän.

Lisäksi kävijöillä ei ole mahdollisuutta poistua festivaalialueelta päivän aikana.

– Näin kontaktimääriä minimoidaan ja festivaalikävijät ovat samassa paikassa, eivätkä vieraile esimerkiksi eri ravintoloissa tai kauppakeskuksissa päivän mittaan.

Varsinais-Suomen alueella on voimassa tiukin mahdollinen kasvomaskisuositus. Näin ollen myös festivaalialueella suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Altistuneille rahat takaisin

Mäen mukaan koronavirukseen sairastuneille tai taudille altistuneille voidaan palauttaa festivaalilippujen rahat. Se, ettei kävijä uskalla osallistua tapahtumaan ei kuitenkaan riitä palautuksen syyksi.

– Pelkotila, oli se sitten tämmöinen henkilökohtainen, henkinen tai fyysinen, ei anna palautusoikeutta tällaisessa tilanteessa. Suosittelemme myymään lipun eteenpäin, jos festivaaliin osallistuminen ei ole mahdollista.

Mäen mukaan tapahtuman voisi peruuttaa enää vain täysin hallitsematon epidemiatilanne.

– Siinä tilanteessa tarkastelisimme tätä uudelleen. Nykyisen tiedon valossa tapahtumaa ei tulla perumaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja