Uusimaa jatkaa kiihtymisvaiheessa – maskia suositellaan yleisötilaisuuksissa myös ulkona, tapahtumien järjestämiseen mahdollisesti rajoituksia

4:58
Pääkaupunkiseutu, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi ovat siirtyneet leviämisvaiheeseen – MTV raportoi tuoreeltaan Helsingin kaupungintalolta

"Potilasmäärän hyppäys on seurausta siitä, että tartuntamäärät ovat kasvaneet", Husista kerrotaan STT:lle.

Uusimaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella jatkaa koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, kertoo Helsingin ja Uudenmaan (Hus) vs. johtajaylilääkäri Teppo Heikkilä STT:lle.

Heikkilä kertoo, että tiistaina kokoustanut Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen etätyötä ja kasvomaskin käyttöä. Aiemmasta poiketen maskin käyttöä suositellaan yleisötilaisuuksissa myös ulkona.

Samaa suositteli aiemmin tänään myös pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä. Aiemmin tänään linjattiin pääkaupunkiseudun siirtymisestä leviämisvaiheeseen.

Lisäksi molemmat ryhmät kehottavat aluehallintovirastoa tarkastelemaan yleisötilaisuuksien järjestämiselle asetettavia rajoituksia.

Potilasmäärässä "hyppäys"

Suomen koronatilanne on pahentunut uudelleen kesäkuun lopusta alkaen. Erityisesti koronaviruksen aiempaa herkemmin tarttuva deltavariantti on edistänyt neljännen korona-aallon syntyä, ja tartuntamäärät ovat palanneet alkukevään huippulukemiin.

Hus on elokuun alussa kertonut sairaalahoitoon otettujen koronapotilaiden määrän kasvusta.

Heikkilän mukaan on todennäköistä, että tartuntamäärien lähtiessä nousuun potilasmäärät kasvavat parin–kolmen viikon sisällä.

– Tämä potilasmäärän hyppäys on seurausta siitä, että tartuntamäärät ovat kasvaneet, hän sanoo.

Heikkilän mukaan tartuntoja on todettu muun muassa ravintoloissa ja baareissa sekä yksityis- ja yleisötilaisuuksissa.

– Kyllä tästä tällä hetkellä ollaan vähän huolestuneita. Erityisesti 20–40-vuotiaiden tartunnat ovat lisääntyneet voimakkaasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja