Varo sanojasi: Älä sano näitä asioita vasta eronneelle

Avioero on raskas elämänvaihe. Mieti siis tarkkaan, mitä sanot vasta eronneelle.

Avioero on raskas elämänvaihe. Onkin hyvä valita sanansa tarkkaan, kun keskustelee eron läpi käyneen kanssa. Näitä asioita on ainakin hyvä miettiä kaksi kertaa.

1. Etkö nähnyt, että tämä on tulossa?

Kukaan tuskin haluaa elää miettien jatkuvasti mahdollista katastrofia. Ystäväsi tuskin arvostaa, että vihjailet hänen olleen täysin sinisilmäinen tollo jo useiden vuosien ajan.

2. Inhosin häntä aina

Luuletko että exän haukkuminen maan rakoon auttaa yhtään mitään? Jos kerrot, kuinka olet aina inhonnut ystäväsi entistä puolisoa, kyseenalaistat myös hänen makunsa miesten suhteen. Voit tuomita exän huonon käytöksen, mutta älä hauku häntä ihmisenä maan rakoon.

3. Apua, eroankohan minäkin?

Keskity mieluummin tukemaan ystävääsi kuin pohtimaan omia ongelmiasi juuri silloin, kun hän tarvitsee olkapäätäsi. Yritä olla kannustava, älä vihjaile, että ero on maailmanloppu, jota ei toivoisi kenellekään.

4. Kuinka jaksat nousta sängystä aamuisin?

Vielä kerran, yritä valaa ystävääsi positiivista energiaa, älä lannista häntä entisestään.

5. Ero ei ole ratkaisu. Ongelmat voi myös keskustella halki

Jos ystäväsi on jo tehnyt päätöksensä erosta, hänellä on siihen varmasti hyvä syy. Älä tuomitse häntä, vaikka hän haluaisi erota mitättömän tuntuisesta syystä. Ihmiset ovat erilaisia, kaikki eivät ole valmiita pitämään kynsin ja hampain kiinni liitostaan, josta saa pelkästään huonoa energiaa.

6. Meilläkin on ongelmia. Juuri eilen riitelimme tiskivuoroista.

Suhteellisuudentaju on hyvä olla olemassa, kun ystävä käy läpi vaikeaa elämänvaihetta. Omilla ongelmilla kerskailu ei auta ystävääsi, vaan saa hänet ajattelemaan, että et ole lainkaan kiinnostunut siitä, miten hänellä menee.

7. Maailma on miehiä pullollaan

Sydän särkyneenä ei tee mieli lähteä deittailemaan, älä siis hoputa ystävääsi miesmarkkinoille, ennen kun hän on siihen valmis.

8. Ole hiljaa

Pahinta on, ettet reagoi toisen suruun mitenkään. Vaikka sanoisitkin joskus jotakin typerää, ystäväsi antaa sen kyllä anteeksi, jos vain olet muuten läsnä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Pietr Marchinski,

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja