Varo! Kahdessa ravintolisässä haitallisen suuria määriä B6-vitamiinia

B6-vitamiinille on määritelty turvalliseksi päiväsaannin ylärajaksi 25 mg. Se ylittyy näiden valmisteiden vuorokausiannoksissa kaksinkertaisesti.

Eviran saaman tiedon mukaan Ruotsissa valmistetut ravintolisät, Skip B.6 ja Skip B.50, sisältävät haitallisen suuria määriä B6-vitamiinia. Suomeen kyseistä ravintolisää on tuonut Voimapuoti tmi.

Tuotteita on ollut myynnissä maahantuojan verkkokaupoissa sekä yksittäisissä kuntokeskuksissa ympäri Suomea. Yritys on ryhtynyt tuotteen takaisinvetoon ja tiedottanut asiasta tuotteen tilanneita asiakkaita henkilökohtaisesti.

Takaisinveto koskee tuotteiden kaikkia tuote-eriä.

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA on määritellyt joillekin ravintoaineille turvallisen saannin enimmäismäärät, jotka kertovat, kuinka paljon ravintoainetta on turvallista nauttia vuorokaudessa. Enimmäismäärät koskevat pidempää altistusta sekä sisältävät ravintoaineiden saannin kaikista lähteistä.

B6-vitamiinille on määritelty turvalliseksi päiväsaannin ylärajaksi 25 mg, kun se näiden valmisteiden vuorokausiannoksissa ylittyy kaksinkertaisesti (Skip B.50 50 mg/vuorokausiannos) tai jopa kymmenkertaisesti (Skip B.6. 250 mg/vuorokausiannos).


Lähde: Evira 

Lue myös:

    Uusimmat