Varman toimitusjohtaja Risto Murto varoittaa teollisuustaantumasta: Suomalaisten osakkeiden kurssikehitys surkeaa

Työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto varoittaa Suomen olevan menossa teollisuustaantumaan. 

Murron mukaan suomalaisten osakkeiden kurssikehitys on ollut teollisuusmaiden välisessä vertailussa suorastaan surkeaa.

Murron mukaan alkuvuosi oli sijoitusten näkökulmasta kaksijakoinen, kun sijoitussalkun sisällä oli poikkeuksellisen suuria eroja.

– Varman sijoituksista yhdysvaltalaiset osakkeet tuottivat hyvin, kun taas suomalaisten osakkeiden kehitys oli teollisuusmaiden heikointa. Vaikuttaa siltä, että Suomi on menossa teollisuustaantumaan, Murto sanoo.

Murron mukaan Helsingin pörssin OMX Helsinki -indeksi laski alkuvuonna lähes 10 prosenttia, kun esimerkiksi New Yorkin pörssin Nasdaq-indeksi nousi samaan aikaan lähes 33 prosenttia. Myös Euroopan osakekursseja kuvaava Eurostoxx 50 -indeksi nousi alkuvuonna yli 14 prosenttia.

Helsingin pörssin laskusuhdanne on jatkunut Murron mukaan kesäkuun lopun jälkeenkin, sillä elokuun puoliväliin mennessä OMX Helsinki -indeksi oli pudonnut yli 11 prosenttia vuoden alusta.

Varma kertoi tänään myös alkuvuoden tuloksestaan. Työeläkevakuutusyhtiön sijoitukset tuottivat tammi–kesäkuussa 2,6 prosenttia. Varman sijoitusten arvo oli vuoden alkupuoliskolla 57,4 miljardia euroa.

Lue myös:

    Uusimmat