Mainos

Väriä suomalais-italialaisen perheen olohuoneeseen

Henna Ahosen muutoskohteena on suomalais-italialaisen pariskunnan 90-neliöinen asunto, johon he ovat juuri muuttaneet. Koska muutto tapahtui puolet pienemmästä kodista, on asunnossa autiota ja huonekaluja puuttuu.

Tällä kertaa sisustetaan ja ideoidaan suurta oleskelutilaa, johon olohuoneen lisäksi halutaan myös muita toimintoja. Yhtenä toiveena on suuri ruokapöytä, jonka ääressä vietetään paljon aikaa eteläeurooppalaiseen tapaan.

Pariskunta tarvitsee myös reilunkokoisen työpöydän, koska toinen heistä tekee välillä töitä myös kotoa käsin. Asukkaiden luona yöpyy usein myös vieraita ja varsinkin italialaiset perheenjäsenet viettävät välillä pitkiäkin aikoja heidän luonaan. Sen takia olisi mukava pystyä tarjoamaan myös vähän yksityisyyttä yövieraille. Uuteen kotiin halutaan lämmin ja värikäs tunnelma.

Kuvat auttoivat alkuun

Olohuoneen muutos on melko suuri, mutta suurin muutos asukkaille on varmasti ollut se, kun remontin valmistumisen aikoihin perheeseen syntyi pieni suloinen poikavauva. Ennen projektia emme tunteneet asukkaita lainkaan, eikä tietenkään tiedetty, millaisia toiveita heillä uuden kodin suhteen oli.

Koska asukkaista oli helpompi kertoa kuvin kuin sanoin, minkälaista tunnelmaa he haluaisivat, kokosivat he kansiollisen heitä miellyttäviä kuvia. Kuvat auttoivat heti suunnittelun alkuvaiheessa pääsemään oikeille raiteille.

Vanhat tapetit ja lattialistat pois

Aivan ensimmäisenä haluttiin luopua vanhoista tapeteista ja kellastuneista muovisista lattialistoista. Oven päälle muovilevyn tilalle teetettiin myös kuviolasista ikkuna.

Samalla poistettiin raskas verholauta, joka aivan turhaan madalsi tilaa.

Kotoisampaa tunnelmaa lisäsi osaltaan myös uusi puulattia, joka asennettiin vanhan kuluneen parketin päälle. Seinät tasoitettiin ja hiottiin ja ne jäivät odottamaan sopivaa viimeistä pintaa.

Koska kotiin haluttiin lämmin ja värikäs tunnelma, valkoista väriä käytettiin vain raikastuksena siellä täällä sopivissa paikoissa. Suurin osa seinistäkin sai pintaan muuta väriä kuin maalarin valkoista.

Poltettua oranssia

Perheen mies on kotoisin Sisiliasta, jossa taloissa käytetään paljon marmoroidun näköistä seinäkäsittelyä. Ja niinpä sellaisen pinnan sai myös olohuoneen pitkä seinä, jonka toteutti ammattimaalari. Hän auttoi meitä myös löytämään sopivat sävyt, joilla saatiin aikaan haluttu poltetun oranssin lämmin tunnelma.

Uusia huonekaluhankintoja oli muhkea suuri sohva raheineen, tv-taso sekä suuri tiikkinen ruokapöytä värikkäine tuoleineen. Tuolit olivat ihan ensimmäiset hankinnat uuteen kotiin, ja niissä ihastutti ajatus siitä, ettei kaikkien kahdeksan tuolin tarvitse olla samanvärisiä.

Tärkeä tekijä sisustuksessa oli myös se, että häämatkalta Intiasta hankittu vanha lipasto sopisi kokonaisuuteen. Sen kauniit ruusukuviot olivatkin innoittajana valittaessa tapettia työhuoneen vastaiselle seinälle.

Tapetti kokoaa myös kauniisti kaikki ne pääsävyt, joita huoneen sisustuksessa on käytetty, eli oranssin, erilaisten punaisten ja voimakkaan ruskean sävyt. Täällä oli tärkeää käyttää myös rauhoittavia elementtejä, muiden välillä hyvin kirjavienkin ja värikkäiden tekijöiden keskellä. Tällaisena toimii esimerkiksi työhuoneen ruskea takaseinä, joka antaa voimakkaan, mutta rauhallisen taustan kukikkaalle tapetille.

Valokuvakokoelma seinälle

Työ- ja vierashuoneen väliin rakennettiin kevyt väliseinä ja hankittiin valkoiset pariovet. Saman sarjan ovi vaihdettiin myös keittiöön vievän oven tilalle.

Koska rouva sai haluamansa tapettiseinän, pariskunta sopi, että työhuone olisi sitten miehen valtakuntaa. Työhuoneeseen oli tärkeää saada suuri työpöytä ja paljon säilytystilaa kirjoille ja kansioille, koska valokuvaajana työskentelevä mies tekee välillä töitä myös kotoa käsin.

Yksi hänen kuvaamistaan kokoelmista päätyi huoneen seinälle, ja siitä valittiin osaksi myös värimaailma tähän huoneeseen. Vanha vuodesohva levitetään vuoteeksi aina kun saadaan mieluisia yövieraita. Ja vähän yksityisyyttä heille tarjoavat harsomaiset verhot, jotka teetettiin parioviin.

Maalit:

Väripesuseinä /Olohuone: pohjaväri J408 ja kuviointimaali M408

valkoinen maali / F497

Tummanruskea peräseinä/ työhuone M485,

kitin värinen seinä / työhuone X485,

oranssi seinä / työhuone K411,

käytetty maali on Harmony sisustusmaali

Väripesuseinän tekijä: Piia Rantala, Tikkurila 040- 5131 58

Tikkurila Oy

Maalilinja puh. 010 860 8600 ( klo 8-19 )

www.tikkurila.fi

Puulattia :

Timberwise Tammi Rustic Hiottu, mattaöljyvahattu

Timberwise Oy, Puhelin: 02-7636420

www.timberwise.fi

Tapetti:

Designers Guild, Musette ( Florimund –tapettikirja)

Designers Guild jälleenmyyjät löydät osoitteesta

Vallila Interior

www.vallilainterior.fi

Ruokapöydän värikkäät tuolit ja irtopäälliset:

Baltasar, Korkeavuorenkatu 7, Helsinki

www.baltasar.fi

Teak- ruokailupöytä:

Deco Partners, Hämeenpuisto 33, Tampere

www.deco-partners.fi

Luna- sohva ja rahi:

valkoinen Fly- valaisin ruokäpöydän päällä

Formverk Oy, Annankatu 5, Helsinki

www.formverk.com

Tv-taso säleliukuovilla:

Sasu"s Playhouse,Rihkamakatu 2, Porvoo

www.sasusplayhouse.net

Valkoiset massiiviovet:

työhuoneen pariovet 105 / 8- ruutuinen pariovi.

keittiön ovi 104 /8- ruutuinen.

JELD-WEN Suomi Oy, Puh. 0201 100 200

www.jeld-wen.fi

Ruskeat silkkiverhot, kuviolliset tyynyt olohuoneen ja työhuoneen sohvilla:

Habitat /Stockmann Helsinki

www.stockmann.fi

Nelijalkainen valaisin lipaston päällä:

Sisustusliike S.a.l.i

Korkeavuorenkatu 5, Helsinki 09-6947175

www.sisustusliikesali.fi

Remonttityöt:

Roger Oscarsson/ Rakemiw Oy 040- 7530040

(työkielenä ruotsi /svensk talande)

Sisustussuunnittelu:

Henna Ahonen / Sisustussuunnittelu hDesign

www.hennadesign.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.