Mainos

Varastelu hotelleissa alkaa aina keväällä

Pääkaupunkiseudun hotelleihin aamiaisaikaan iskeneistä laukkuvarkaista tihkuu lisätietoja, mutta läpimurtoa varkaiden kiinnisaamiseksi ei ole tehty. Rikoskomisario Mikko Masalinin mukaan valvontakamerakuvat paljastavat, että varkauksista epäiltyjen miesten "siisti pukeutuminen" näyttäisi tarkoittavan peruspaitaa ja kangashousuja.

– Heillä ei siis ole ollut puku päällä ja salkku kainalossa. He ovat pukeutuneet kesäisesti, Masalin sanoo.

Lauantaiaamuna varkaat ovat anastaneet hotelli Linnan, Grand Marinan ja Radisson Blu Seasiden aamiaispöydissä asioineilta ulkomaalaisilta heidän laukkujaan.

Poliisin arvion mukaan laukkuvarkaat ovat olleet pääkaupunkiseudun ongelma jo ainakin viisi vuotta. He saapuvat samaan aikaan kuin turistitkin. Tekijät ovat aina olleet ulkomailta. Masalin ei osaa vielä sanoa, minkä maalaisista henkilöistä on kyse.

– Valvontakameran kuva on vielä sen verran epätarkkaa, että siitä saisi sellaista selville, hän toteaa.

Varkaat ovat poliisin mukaan poistuneet hotelleista jalan. Toisaalta heitä on saatettu odottaa autolla hieman kauempana.

– Mutta hotellien edestä he eivät ainakaan ole hypänneet autoon, Masalin sanoo.

Jokakeväinen riesa

Radisson Blu Seaside -hotellin johtaja Riitta Kilo sanoo, että varastelu alkaa aina kevään tullen.

– Tämä on todella valitettava ilmiö. Usein tavaroita ei varasteta, mutta tuntuu, että tästä on syntynyt jokakeväinen ongelma, Kilo harmittelee.

Kilon mukaan turvatoimia on kiristetty asian kitkemiseksi. Jokainen ovi on kameralla valvottu ja henkilökunnan valppautta on teroitettu.

– Aamiaisen yhteydessä ihmiset valitettavasti jättävät tavaroitaan vahtimatta. Henkilökunta on koulutettu nopeasti huomauttamaan asiakkaita, jos heidän tavaransa ovat alttiina varkaudelle, Kilo selvittää.

Kilon mielestä varkaiden toiminta on hyvin ammattimaista, eikä heitä ole helppo tunnistaa massasta. Varkaudet kohdistuvat usein ulkomaalaisiin asiakkaisiin, mikä on Kilon mielestä entistä ikävämpää.

– Kaikkemme me kuitenkin teemme, että varkaudet saataisiin estettyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.