Mainos

Asiakkailta varastettu omaisuutta hotelleissa Helsingissä

Helsingin keskustan hotellien aamiaispöydissä aterioivilta hotelliasiakkailta on anastettu laukkuja ja muuta omaisuutta, kertoo poliisi.

Eilen aamulla varkaat anastivat hotelli Linnan, Grand Marinan ja Radisson Blu Seasiden aamiaispöydissä asioineilta ulkomaalaisilta heidän laukkunsa. Rikoksen tekijöiksi epäillään kahta ulkomaalaista, siististi pukeutunutta 30–40 -vuotiasta miestä. Tekijöitä voi olla kuitenkin useampiakin.

Rikosten tekijät ovat kiinnittäneet uhrien huomion toisaalle esim. pudottamalla lattialle seteleitä tai sotkemalla heidän vaatteisiinsa ruokaa. Tämän jälkeen tekijät ovat anastaneet asiakkaiden matkalaukut ja poistuneet nopeasti paikalta. Poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut tekijöitä, mutta heidän tarkempia tuntomerkkejä selvitetään muun muassa valvontakameratallenteiden avulla.

Varasteluilmiö on tuttu Helsingin poliisille. Vastaavanlaisia tekoja tehdään erityisesti keskustan hotelleissa lähinnä kesäaikaan. Tekojen taustalla ovat ulkomaalaiset ammattivarkaat, joiden toiminta on erittäin nopeaa ja huomaamatonta.

Myös uhrit ovat usein ulkomaalaisia. Anastusten ehkäiseminen on vaikeaa, sillä tekijät sulautuvat hyvin hotelliasiakkaiden joukkoon.

Hotelliasiakkaiden kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan jättää matkalaukut aamiaisen ajaksi valvottuun tilaan, ja ilmoittaa hotellin henkilökunnalle epäilyttävästi käyttäytyvistä henkilöistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.