Mainos

Vapaana oleva sarjahukuttaja herättää pelkoa Kontiolahdella – "Moni tunsi hänet ja tiesi väkivaltaisuudesta"

1:58

Vakavista henkirikoksista etsintäkuulutetun Pekka Seppäsen pakoilu aiheutti huolta ja turvattomuutta Kontiolahdella illansuussa.

Paikkakunnalla toivottiin yleisesti, että viranoamiset panostaisivat enemmän vakavista henkirikoksista tuomitun miehen kiinnisaamiseksi.

– Täytyy vain toivoa, että rikollinen löydetään ja ihmiset saisivat nukkua yönsä rauhassa, hätäili naapurikunnasta Joensuusta paikalliselle huoltoasemalle piipahtanut Markku.

Vapaus hämmästyttää

Töistä kotiin kiirehtivät kontiolahtelaiset olivat poikkeuksetta hämmästyneitä siitä, miksi Pekka Seppänen sai koko ajan vastata syytteisiin vapaalta ja vielä oikeudenkäynnin jälkeenkin.

– Kun kuulin tästä pakoilemista päivällä, niin ensimmäinen ajatus oli, että lapset ovat yksin kotona. Heti tästä töissä puhuttiin porukalla, huokaili kauppaan matkalla ollut Annukka Lukkarinen.

Kari Maaranen kertoi puhuneensa rikollisen pakoilusta juuri hetkeä aiemmin vaimonsa kanssa.

– Sellainen mieshän voi olla tässä ihan missä vaan. Meillä ei ole ovet lukossa, mutta koira pitää vartiota kotona.

– Tämä on viranomaisten hölmöyttä, että tällainen mies on vapaalla ollut koko ajan. Moni tunsi Kontiolahdessa Seppäsen ja tiesi hänen tapansa ja väkivaltaisuuden, Maaranen äimisteli.

Oikeustaju koetuksella

Yleiseen oikeustajuun ei Kontiolahdella mahtunut, että ihmishenkien riistoon syyllistynyt kulki koko ajan vapaalla jalalla ja jatkoi ihmisten kiusaamista ja vainoamista.

– Ei olisi pitänyt henkilöä päästää vapaaksi missään vaiheessa. Tappo on kuitenkin aina tappo, muistutti Sari Väänänen.

Jutussa todistajina ja asianosaisina olleiden puolesta moni kantoi huolta.

– Varmaan he pelkäävät nyt. Onhan sellaisessa ihmisessä jotain erikoista jota todistajat kammoksuvat ja seinän takana oikeudessa todistavat, pohti puolestaan Irma Riekkinen.

Markku muistutti vielä, että vaarallista miestä eivät kaikki ole osanneet edes varoa. Esimerkiksi nuorison keskuudessa miehen taustat kuitenkin tunnettiin hyvin.

– Vasta nyt, kun kuva julkaistiin, asia valkeni monille.

Oikeudenkäynnin aikana Pekka Seppänen esiintyi vain tiukasti karvahattuun kääriytyneenä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.