Mainos

Vantaan Sanomat: Ex-kaupunginjohtajan tutkinnassa näyttöä törkeästä lahjonnasta

Vantaan entisen kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen lahjusjutussa on saatu lisää näyttöä törkeästä lahjonnasta. Asiasta kertoo Vantaan Sanomat.

Keskusrikospoliisin tutkinnassa Peltomäellä epäillään olevan satojen tuhansien pitkäaikaislainoja arkkitehtitoimisto Forma-Futuralta. Peltomäen epäillään samaan aikaan kaupunginjohtajana esittäneen hankkeita, joissa Forma-Futura on ollut kiinteistökehittäjänä tai konsulttina.

Peltomäelle myönnetyt lainat ovat olleet vakuudettomia, niitä ei ole Vantaan Sanomien mukaan lyhennetty eikä niille ole maksettu lainkaan korkoa.

Lehden mukaan KRP:n tutkinta on loppusuoralla. Tutkinnassa on muun muassa selvinnyt, että Peltomäen lapsia asui Forma-Futuran asunnossa, jonka vuokrien on epäilty olevan selvästi markkinahintaa alhaisempia.

Viime viikkoina KRP on kuulustellut Vantaan johtavia poliitikkoja muun muassa kaupunkisuunnittelulautakunnasta. Heitä on lehden mukaan haluttu kuulla Peltomäen epäillyn virka-aseman väärinkäytön osalta. Epäily perustuu siihen, että Peltomäki on velallisena vienyt eteenpäin kaavahankkeita, joissa hänen velkojansa on osallisena.

Peltomäki on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.