Mainos

Vantaa sai harvinaisen lahjoituksen: Yrittäjä testamenttasi 100 000 euroa katupölytutkimukseen

Vantaan kaupunki on saanut testamenttilahjoituksen, joka on lahjoittajan toivomuksen mukaan käytettävä katupölytutkimuksiin.

Sadantuhannen euron lahjoitus käytetään useampiin pieniin konkreettisiin hankkeisiin, jotka edistävät katupölyongelman selättämistä.

– Raha talletetaan erilliselle tilille, jolta se ei valu mihinkään muuhun käyttöön kuin lahjoittajan toivomiin tarkoituksiin, kertoo Vantaan kuntatekniikan keskusta vetävä kaupungininsinööri Henry Westlin.

Käytännössä lahjoitusrahan käyttöä valvoo apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Raha on tarkoitus käyttää vähitellen pieniin kenttätutkimuksiin.

– Paperitöitä ei tällä lahjoituksella rahoiteta, kertoo Westlin.

Imulakaisuauton työn jäljestä vertailututkimus

Ensimmäinen hanke toteutunee jo tulevana keväänä, kun Vantaan kaduilla kulkee kaupungin uusi imulakaisuauto. Ajatuksena on tehdä vertailututkimus uuden laitteen ja perinteisten menetelmien välillä.

– Lahjoittaja oli auttamassa meitä imulakaisuauton hankinnassa. Hän antoi hyviä neuvoja. Siksi tuntuu erityisen sopivalta tutkia juuri tätä, kertoo Westlin.

Imulakaisuautot rakennetaan tehtaalla kunkin tilaajan tarpeisiin. Lahjoittaja auttoi ilman korvausta Vantaata tiedoillaan ja taidoillaan hankinnan tekemisessä.

– Lahjoittaja oli kaupungin pitkäaikainen ja arvostettu yhteistyökumppani, jonka yritys toimi katuhoidon alalla, kertoo Westlin.

Lahjoituksesta kertoi ensin Yle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.