Vankilatuomio napsahti: Julkisuudessa ollut kohumalli sepitti nyyhkytarinoita – huijasi hyväuskoisilta miehiltä tuhansia euroja somessa

Nainen oli huijannut miehiä lainaamaan itselleen rahaa, vaikka hänellä ei ollut kykyä tai halua maksaa rahoja takaisin. Rikokset tapahtuivat pääasiassa Espoossa vuosina 2016–2017.

Näin tunnistat nettihuijauksen: katso videolta asiantuntijan vinkit!

8:00

Ilmeisesti huijauksissa oli käytetty myös tunteisiin vetoavia tarinoita. Eräässäkin tapauksessa nainen oli tutustunut mieheen Facebookin kautta ja väittänyt muun muassa yksityisviestien kautta olevansa Turkissa ja tarvitsevansa rahaa paluulippuihin.

– [Nainen oli] uskotellut, että [mies] on ainut henkilö, joka häntä voi auttaa, tuomiossa kerrotaan.

Tosiasiassa työmarkkinatukea lukuunottamatta varaton nainen oli saanut rahaa äidiltään ja toiselta mieheltä.

"Kunnostautunut" petosten saralla aiemminkin

Nainen tunnusti syytteen kaikilta osin oikeaksi.

Naisella oli tilillään useita tuomiota vastaavista rikoksista. Hänet määrättiin tuomittavaksi neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Hänellä ei katsottu olevan edellytyksiä suoriutua yhdyskuntapalvelusta.

Vuonna 1979 syntynyt nainen tuomittiin yhteensä kahdeksasta petoksesta. Hänet määrättiin korvaamaan uhreille huijaamansa rahat, noin 7500 euroa.

Nainen on aiemmin ollut julkisuudessa kohumallina ja tullut tunnetuksi muun muassa suurista silikonirinnoistaan. Tuomiosta ei käy ilmi, onko aiemmalla julkisuudella saatu hyötyä teossa. Ainakin yhdessä tapauksista nainen oli kuitenkin esiintynyt väärällä nimellä.

Näin tunnistat nettihuijauksen

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja