Vaniljakreemi 13.4.2000

toim. Kati Nappa
Vieraina kahden hengen pienyrityksen Kakkugallerian Mira Joutsen ja Sami Granroth kertomassa ranskalaistyyppisistä kakuistaan ja leivoksistaan. He näyttävät myös muutaman niksin miten pieniä herkkuja voi tehdä kotonakin.
2 1/2 dl ruokakermaa
2 keltuaista
n. 3/4 dl (65 g) sokeria
3 rkl (25 g) maizenaa
1/4-1/2 vaniljatankoa
tai 1-2 tl vaniljasokeria

Sekoita kerma, sokeri, keltuaiset, maizena ja vaniljatanko paksupohjaisessa kasarissa. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta kylmään kiisseliin. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ja vatkaa sileäksi. Voit maustaa kreemin myös alkoholitilkalla.

Pursota kreemiä tartallettipohjiin (murotaikinaa)
tai tuulihattuihin.
Koristele marjoilla ja/tai hedelmäpaloilla. Vaniljakreemi sopii hyvin myös kakun täytteeksi. Lisää silloin joukkoon 1-2 dl kermavaahtoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja