Vanhojentansseissa saa olla päivän ajan tähti, mutta halpaa se ei ole – naisten mekot maksavat jopa 800 euroa: "Mekkoihin ja kampauksiin saa aika paljon rahaa laittaa"

Vanhojentansseissa nähtiin kauniiden pukujen kirjoa ja taitavia askelkuvioita.

Perjantaina lukioiden vanhimmiksi siirtyneet toisen vuoden opiskelijat pistivät jaloilla koreaksi. Vanhojentansseja vietettiin lukioissa ympäri Suomen, ja tuusulalaislukiossakin päästiin näyttämään, miten hyvin tanssit oli yhden jakson pituisella harjoitusjaksolla omaksuttu.

MTV Uutiset kävi seuraamassa tansseja paikan päällä Tuusulassa Hyrylän lukiolla ja kysyi opiskelijoiden tunnelmia jo ennen esitysten alkua.

1:20
Näin tanssi luisti Hyrylän lukiossa Tuusulassa.

Monille vanhojentanssit ovat suuri rahallinen panostus. 

– Kyllähän näihin mekkoihin ja kampauksiin aika paljon saa laittaa rahaa, mutta kyllä niitä halvemmallakin löytyy. Varsinkin jos käytettynä ostaa, toisen vuoden opiskelija Helmi Linkola kertoo.

Naisten mekkojen hinnat vaihtelevat suuresti aina 200–800 euron välillä. Miesten frakin vuokra on noin 200 euron pintaan.  

Linkolan mielestä päivä on kuitenkin hintansa väärti.

Koulun liikunnanopettaja Carita Juvonen päivän kuluista samoilla linjoilla.

– Kyllähän se osittain huoltakin aiheuttaa, mutta toisaalta ymmärrän nuoren näkökulman, että tämä on tärkeä päivä kaikille. Jokainen haluaa olla tämän päivän ajan tähtiä. Aika paljon pukuja saa nykyään jo vuokrattunakin. Uskon, että sitä kautta saadaan ilmastokuormaakin pienemmäksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja