Vanhemmat paljastivat huippugolfarin kuolinsyyn – "Tämä on painajaista"

Grayson Murrayn elämä päättyi oman käden kautta, huippugolfarin vanhemmat vahvistivat sunnuntaina.

Murrayn kuolemasta 30-vuotiaana tiedotettiin lauantaina. Päivää aiemmin hän on oli vetäytynyt PGA-kiertueen kilpailusta Texasissa sairastumiseen vedoten. 

Sunnuntaina Murrayn vanhemmat Eric ja Terry vahvistivat kuolinsyyksi itsemurhan.

– Olemme viimeisen vuorokauden ajan yrittäneet sisäistää sen faktan, että poikamme on poissa. On epätodellista, että meidän pitää tunnustaa se itsellemme ja muulle maailmalle. Tämä on painajaista, vanhemmat kertoivat tiedotteessa. 

– Elämä ei ollut aina helppoa Graysonille, ja vaikka hän riisti oman henkensä, tiedämme, että hän lepää nyt rauhassa. 

– Häntä rakastettiin ja häntä tullaan ikävöimään.  

Murray oli aiemmin kertonut kamppailevansa alkoholismin ja henkisten ongelmien kanssa. Kun hän voitti PGA-kiertueen Sony Open -turnauksen viime tammikuussa, tunteikas Murray avautui tunteistaan ja kertoi harkinneensa itsemurhaa.

– Tämä ei ole helppoa. Olen useasti halunnut luovuttaa. Luovuttaa itseni kanssa, luovuttaa golfin, luovuttaa elämän. 

Murrayn uran ensimmäinen voitto PGA-kiertueella tuli kesällä 2017. Major-turnauksissa hän ylsi parhaimmillaan jaetulle 22. sijalle PGA Championshipissä vuonna 2017. 

Charles Schwab Challenge -kisassa Texasissa PGA-pelaajat käyttivät sunnuntain päätöskierroksella punaista ja mustaa surunauhaa. Ne ovat Murrayn suosikki-NHL-joukkueen Carolina Hurricanesin värit, joita golfari suosi usein sunnuntain kisakierroksilla. 

Älä jää yksin ongelmiesi kanssa. Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Itsemurhan tehneiden läheisille vertaistukea tarjoavan Surunauha ry:n numero 044 751 9916 palvelee arkisin klo 9–15. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Lue myös:

    Uusimmat