Vanhainkoti välittömästi kiinni Mikkelissä: Vakavia puutteita palvelun laadussa, potilasturvallisuutta ei pystytä turvaamaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Mikkelissä sijaitsevan vanhainkodin toiminnan keskeytettäväksi välittömästi.

Kyseessä on Pietarinpirtti -niminen Vanhainkotiyhdistys ry:n yksikkö, jota koskeva valvonta-asia on tullut vireille työntekijöiden epäkohtailmoituksella tammikuussa 2020.

Aluehallintovirasto teki Pietarinpirttiin valvontatarkastuksen 1. syyskuuta.

– Aluehallintovirasto totesi, että yksikön asiakas- ja potilasturvallisuutta ei pystytä turvamaan nykyisellä henkilökuntamäärällä ja -rakenteella, kerrotaan aluehallintoviraston tiedotteessa.

– Tarkastusajankohtana yksikön vastuuhenkilö oli poissa ja sijaisjärjestelyt olivat epäselvät sijaisen toimivallan sekä tehtävänkuvan osalta. Palvelun laadussa oli vakavia puutteita, esimerkiksi asiakkaiden saunominen, viriketoiminta ja ulkoilut eivät ole toteutuneet pitkään aikaan.

Tarkastuskäynnillä palveluntuottaja ei pystynyt esittämään realistista suunnitelmaa, miten se vastaa seuraavasta päivästä alkaen johtamisjärjestelmästä sekä lain ja luvan edellyttämästä henkilöstömitoituksesta ja -rakenteesta.

Tämän vuoksi aluehallintovirasto keskeytti toimintayksikön toiminnan suullisella ilmoituksellaan välittömästi ja antoi asiasta kirjallisen päätöksen tänään.

Essote otti yksikön toiminnan haltuunsa välittömästi. 

Keskeyttäminen on voimassa siihen saakka, kunnes aluehallintovirasto toisin päättää.

Lähde: Aluehallintoviraston tiedote

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja