Vangittu katalaanijohtaja menetti paikkansa Euroopan parlamentissa – Espanjan korkein oikeus ei päästänyt vastaanottamaan paikkaa

Euroopan parlamentti on ilmoittanut, että vangittu katalaanijohtaja Oriol Junqueras ei ole enää Euroopan parlamentin jäsen.

Junqueras valittiin parlamenttiin viime toukokuun vaaleissa, mutta Espanjan korkein oikeus ei päästänyt häntä ottamaan paikkaa vastaan.

EU-tuomioistuin linjasi viime kuussa, että Espanjan olisi pitänyt päästää Junqueras vastaanottamaan paikkansa. Espanjan korkein oikeus kuitenkin kieltäytyi torstaina vapauttamasta katalaanijohtajaa.

Junqueras oli Katalonian itsehallintoalueen hallituksen varajohtaja, kun alueella äänestettiin itsenäisyydestä pari vuotta sitten. Hän on ollut vangittuna marraskuusta 2017.

Junqueras sai lokakuussa 13 vuoden vankilatuomion kansankiihotuksesta ja julkisten varojen väärinkäytöstä. Junquerasin lisäksi kahdeksan muuta Katalonian itsenäistymishankkeen johtajaa sai vankeustuomioita.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja