Espanjan korkein oikeus ei päästä katalaanijohtajaa vankilasta hakemaan EU-parlamentin valtakirjaansa

Espanjan korkein oikeus kieltäytyi torstaina vapauttamasta katalaanijohtaja Oriol Junquerasia, jotta hän voisi ottaa vastaan EU-parlamentin valtakirjansa.

EU-tuomioistuin linjasi joulukuussa, että Espanjan olisi pitänyt päästää Junqueras ottamaan vastaan paikkansa Euroopan parlamentissa.

Oikeuden mukaan EU-tuomioistuimen myöntämä matkustusoikeus ei voi merkitä Junquerasille suojaa tämän saamalta tuomiolta, eikä se voi mitätöidä Junquerasin oikeudenkäyntiä.

Espanjan valtionsyyttäjä esitti joulukuun lopussa korkeimmalle oikeudelle Junquerasin väliaikaista vapauttamista vankilasta. Samalla valtionsyyttäjä kehotti korkeinta oikeutta vaatimaan Euroopan parlamenttia niin pian kuin mahdollista lakkauttamaan Junquerasin parlamentaarisen koskemattomuuden.

Lokakuussa korkein oikeus langetti Junquerasille 13 vuoden vankilatuomion kansankiihotuksesta ja julkisten varojen väärinkäytöstä. Junquerasin lisäksi kahdeksan muuta Katalonian itsenäistymishankkeen johtajaa sai vankeustuomioita.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja