Mainos

Valtuuston puheenjohtaja: "Jos nuorelle käy heikoilla jäillä huonosti, se on luonnonvalintaa, joka karsii pöljimmät lisääntymästä" – näin hän puolustaa kohukirjoitustaan

1:14

Valtimon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ilona Alhoniemen (kesk.) Facebookissa kirjoittama kommentti on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa.

Katso videolta MTV Uutisten lukijoiden ottamia upeita huurreotoksia.

Alhoniemi kommentoi Facebookissa Karjalainen-lehden uutista, jossa kerrottiin järven jäällä ajaneista mopoilijoista. Myös MTV Uutiset kertoi hurjastelusta eilen sunnuntaina.

– No, julmasti ajattelen, että ainakin jos nuorelle tai lisääntymisikäiselle heikoilla jäillä käy huonosti, niin se on luonnonvalintaa, joka karsii pöljimmät pois lisääntymästä, kunnanvaltuuston puheenjohtaja kirjoitti kommentissaan.

Asiasta ensin kertoneen Karjalaisen mukaan uutisesta oli keskusteltu varavaltuutettu Anne Härkinin (kesk.) Facebook-seinällä.

Alhoniemi vastaa: "Huoli kimmautti kirjoittamaan epäasiallisesti"

MTV Uutiset tavoitti Alhoniemen kommentoimaan kirjoitustaan. Hänen mukaansa kommentti on kirvoittanut negatiivista palautetta, mutta hän sanoo saaneensa myös tukea ajatuksilleen.

– Jos olisi jo sattunut jotakin, todennäköisesti olisin kirjoittanutkin eri lailla. Sehän olisi ollut hirveätä, Alhoniemi sanoo.

– Huoli oli itselläni se, joka kimmautti kirjoittamaan kieltämättä epäasiallisesti. Olen pyytänytkin sitä jo anteeksi, mutta en siltä osin, että olisin asian suhteen väärässä. 

Alhoniemen mukaan kommentin taustalla vaikutti hänelle liikenteessä sattunut läheltä piti -tilanne, jossa vastaan ajava mopoilija oli liukkaalla tiellä hurjastellessaan ollut lähellä törmätä hänen autoonsa. 

– Jos jäällä tapahtuu onnettomuus, niin se on eri asia, kun tätä extremeä haetaan julkisilta teiltä ja kaduilta. Kun sanotaan "poikien olevan aina poikia", siinä on riski, että sattuu jollekin muullekin, puheenjohtaja sanoo.

Ei ajatellut kirjoittavansa kunnanvaltuuston puheenjohtajana

Alhoniemi sanoo ajatelleensa kirjoittaneensa kommentin tavallisena kansalaisena, eikä kunnanvaltuuston puheenjohtajan asemassa.

– Sanotaan nyt itserakkaasti, että jos kukaan nuori ei mopolla, fillarilla tai luistellen heikoille jäille hukukaan muistaessaan jonkun some-kohun, niin voin paukutella henkseleitä siitä, että asia on saanut julkisuutta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja