F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas tuskaili mustaa väritystä: "Jätkät, tiedättehän" – Toto Wolff tyrmäsi suomalaisen näkemyksen

3:36
C Moren F1-tiimi pureutuu Valtteri Bottaksen otteisiin Espanjan GP:ssä.

Valtteri Bottas tuskasteli Espanjan F1-kisan aikana tiimiradioon Mercedeksen mustaa ajohaalaria ja jatkoi kritiikkiä myös kisan jälkeen. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff oli kuitenkin suomalaiskuskin kanssa eri linjoilla.

Mercedes on aiempina kausina ajanut valkoisilla haalareilla. Tiimi halusi kuitenkin tehdä täksi vuodeksi muutoksen rasismin vastaisen taistelun eleenä, ja auton lisäksi ajohaalarien väri vaihdettiin mustaksi.

Ilman lämpö nousi Barcelonassa 30 celsiusasteeseen ja asfaltin pinta hehkui radalla jopa 49-asteisena.

– Nämä mustat ajopuvut ovat v**un kuumat! Bottas pamautti kisan aikana tiimiradioon.

Bottas kertoi kisan jälkeen menettäneensä kolme kiloa ja epäili, että haalarin mustalla värillä oli tähän vaikutusta.

– Autossa oli todella kuuma. Tänä vuonna on aiempaa kuumempaa. Meidän täytyi toki vaihtaa haalarien väri ja on tunnettua, että musta väri imee enemmän lämpöä erityisesti auringonpaisteessa, Bottas sanaili Motorsport-Total.comin mukaan.

Bottas myönsi, ettei tiedä lukuja siitä, miten suuri lämpötilaero mustan ja valkoisen värin välillä on. 

– Tänä vuonna autossa on kuitenkin todella kuuma. Haalarit ja alusvaatteet ovat tänä vuonna myös paksumpia.

– En tiedä, miten paljon vaikutusta tällä on. Oli vain niin kuuma, joten sanoin: "Jätkät, tiedättehän, että nämä haalarit ovat aivan liian kuumat." Valkoinen olisi varmasti lämpötilaltaan viileämpi. 

Kolmanneksi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin voittamassa Espanjassa sijoittunut Bottas oli huolissaan siitä, että menetetyt kilot saattoivat vaikuttaa hänen suoritukseensa. 

Wolff: Värillä ei vaikutusta

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei kuitenkaan usko, että musta väri olisi yhteydessä Bottaksen esiin tuomiin kuumuusongelmiin.

– Meillä vain on uutta materiaalia. Täytyy ehkä katsoa uudelleen, jos pystymme löytämään kompromissin, miten voimme saada ne (haalarit) ohuemmiksi, Wolff sanoi.

Mercedes ei ole havainnut myöskään auton mustalla värillä negatiivisia vaikutuksia. Ennen kauden alkua spekuloitiin, että musta väri voisi heikentää auton jäähdytyksen toimivuutta, mutta Mercedeksen päästrategisti James Vowles kiisti tämän auton lämpötiloista saatujen lukujen avulla sesongin alussa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja