Toto Wolff myönsi: väärä valinta pilasi Valtteri Bottaksen kisan

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen Espanjan GP:stä tuli hyvin mollivoittoinen. Bottas ei pystynyt haastamaan tallikaveriaan Lewis Hamiltonia lähdössä, vaan suomalainen menetti sijoja. Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan lähdön möhläily ei ollut kuitenkaan ainut syy, miksi Bottas ei pystynyt nousemaan enää Red Bullin Max Verstappenin edelle.

Lähdössä Verstappen ja Racing Pointin Lance Stroll onnistuivat ohittamaan Bottaksen.

Mercedeksen suomalaiskuski nousi kuitenkin muutaman kierroksen päästä kolmanneksi, kun hän jätti Strollin taaksensa.

Sen sijaan Verstappen oli pahempi pala.

Bottas oli hollantilaisen tuntumassa vielä toisten pysähdysten yhteydessä.

Tuolloin suomalaiselle laitettiin pehmeän seoksen renkaat alle. Verstappen sen sijaan otti käyttöönsä astetta kovemman seoksen kumit.

Bottas ei suinkaan saanut rengasetua. Päinvastoin.

Verstappen pystyi jopa kasvattamaan kaksikon välistä eroa.

– Pehmeälle seokselle meno pilasi Valtterin kisan. Keskikovalla seoksella hän olisi voinut saada Maxin kiinni. Tai ainakin taistella häntä vastaan, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi kisan jälkeen.

– Valtteri menetti lähdössä aikaa, mutta se ei ollut syy sille, miksi hän ei saanut Verstappenia kiinni. Pehmeän seoksen renkaat eivät vain toimineet siten, miten niiden olisi pitänyt toimia, Wolff jatkoi.

Mercedes olisi laittanut myös Lewis Hamiltonille pehmeän seoksen renkaat kisan loppuun. Hamilton vaati kuitenkin keskikovaa seosta. Talli myös suostui britin vaatimukseen.

Lue myös: