F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas piinaa pomoaan Mercedeksen hirviöauton aikataulusta – "Ei ole helppoa sovittaa F1-moottoria katuautoon"

0:54
Videolla Valtteri Bottaksen räväkät kommentit F1-kauden avanneen Australian GP:n voiton jälkeen.

Valtteri Bottas kertoo jo tehneensä oman tilauksensa Mercedes-AMG:n tulevasta Project One -autosta. Samalla hän kertoo BBC:n Top Gearille käyneensä valeasussa kiskomassa olutta Münchenissä.

Mercedes tiedotti puolitoista vuotta sitten syksyllä uudesta prototyypistään, jonka sisässä myllää aito V6-hybriditurbomoottori, jollainen löytyy myös yhtiön F1-autoista.

Autoja valmistetaan vain 275 kappaletta ja yhdelle on tulossa hintaa reippaat kaksi miljoonaa euroa.

Bottas kertoo Top Gearille olleensa viime syksynä Saksassa tekemässä tilauksen omasta autostaan.

– Olin kuin lapsi karkkikaupassa. Menin Müncheniin tekemään sen, joten pystyin samalla osallistumaan Oktoberfestille, Bottas sanoo.

– Pidän oluesta, joten se osui hyvin. Pidin siellä nahkahousuja, joten olin vähän kuin valeasussa. Kukaan ei odottanut minun olevan siellä. Ainakaan nahkahousuissa, Bottas vitsailee.

Varaamansa auton väriä Bottas ei suostu paljastamaan.

– En aio kertoa sitä sinulle, mutta ilmeisesti minun autoni on ensimmäinen, joka sillä värillä on tilattu. Eikä se ole hopeinen, hän suostuu paljastamaan.

Ensimmäisten Project One -autojen on määrä olla toimitusvalmiina ensi vuoden aikana. Bottas ei malttaisi odottaa ensimmäistä testiajoaan uuden silmäteränsä kanssa.

– En ole vielä päässyt testaamaan sitä. Jossain kohtaa aion olla mukana, ja kyselen siitä aina Andy Cowellilta (Mercedeksen moottoripuolen toimitusjohtaja), kun näen hänet, Bottas sanoo.

– Vielä on aikaista sille eikä sillä ajella vielä täysillä tehoilla. Täytyy muistaa, ettei kukaan ole tehnyt vielä tämmöistä. Ei ole helppoa sovittaa F1-moottoria katuautoon, hän muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja