Valtteri Bottas jahtaa vuosi vuodelta rallitähtien etumatkaa kiinni: "Uskon että tulee hyvät kapinat huomenna"

6:04
Juho Hänninen johtaa Tunturirallia, Valtteri Bottas on lähes kaksi minuuttia perässä.

Kolmannessa Tunturirallissaan ajava F1-tähti Valtteri Bottas kokee olevansa koko ajan paremmin ja paremmin lajinsa spesialistien vauhdissa.

Bottas jäi perjantain kolmella pitkällä erikoiskokeella kaikkiaan minuutin ja 55 sekuntia rallia johtavalle entiselle WRC-kuskille Juho Hänniselle, jolla on allaan Toyotan nykyinen MM-ajokki.

Bottaksella on puolestaan sama Citroenin DS3 WRC, jolla hän ajoi myös vuosi sitten Rovaniemen lumisilla teillä. F1-kuski ei koe paineita kilpailla kärjen kanssa, mutta näkee silti lähestyvänsä koko ajan näiden vauhtia.

– Päivän keskimmäisellä pätkällä oli vähän ohjelmaa. Meinasi tulla vähän tilannetta. Sen takia rytmi vähän siinä katsoi, mutta onneksi pätkän lopuksi pääsi taas jyvälle. Alkoi tuntua ihan hyvältä, Bottas iloitsi MTV Urheilun haastattelussa.

Päivä jätti Bottakselle lopulta positiivisen tunteen. Hän ymmärtää jo ajamisestaan paikat petraamiselle ja tietää, missä aikaa kuluu hukkaan.

– Silti sellainen fiilis, että joka vuosi tässä mennään eteenpäin. Enemmän ja enemmän löytyy luottoa, niin hyvä, että päivä loppui ainakin ihan hyvään fiilikseen.

– Uskon, että tulee hyvät kapinat huomenna. Tietenkin täällä moneen kaveriin verrattuna ei ole kauheasti kokemusta, niin eiköhän sen menon pitäisi parantua, kun tästä vain saadaan lisää pätkiä alle.

– Huomenna pitäisi olla nätti päivä, ja on hienoja pätkiä ja ehkä välillä vähän leveämpää tietä, niin ehkä se sopii hyvin minulle, Bottas arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja