Valtteri Bottas jakoi kritiikkiä Mercedeksen suuntaan – "Olen aika yllättynyt"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ei ollut lainkaan tyytyväinen tallinsa toimintaan F1-kauden avauskisassa Bahrainin GP:n jälkeen. Bottas ihmetteli sitä, miten hän ajoi käytännössä koko kisan ajan ”puolustustaktiikalla”, vaikka suomalainen olisi voinut omien sanojensa mukaan hyökätä muun muassa Red Bullin Max Verstappenia vastaan.

– Ajoimme aivan liian konservatiivisesti. Sitä pitää muuttaa, Bottas murahti heti maaliin tulon jälkeen talliradioon.

Konservatiivisuudella Bottas viittasi Mercedeksen varovaiseen ja puolustelevaan taktiikkaan pahinta kilpakumppania, Red Bullin Verstappenia vastaan.

Mercedeksen suomalaiskuski Bottas joutui vaikeuksiin kisan alussa, kun Ferrarin Charles Leclerc ohitti hänet ensimmäisellä kierroksella. Bottas kuitenkin kuittasi pian Leclercin.

Bottas oli hyvässä vauhdissa varsinkin ensimmäisen pysähdyksen jälkeen. Kaikki meni lopullisesti pieleen, kun Mercedes mokasi suomalaisen toisen varikkopysähdyksen.

Video tilanteesta:

Mercedeksen varikkotiimi laski Bottaksen auton liian aikaisin alas, kun samaan aikaan oikeanpuolimmainen eturengas oli yhä jumittuneena paikoillaan.

Bottas oli lopulta kisassa kolmas.

– Pettymys, Bottas myönsi kisan jälkeen.

– Toki hyvä, että saimme tallina pisteitä. Omalta osaltani tuntui siltä, että olin taktisesti koko ajan enemmän puolustus- kuin hyökkäyskannalla. Olen aika yllättynyt siitä. Tuo ei ole normaalia, eikä mitenkään ideaalia, Bottas jakoi kritiikkiä tallin suuntaan.

– Sitten tuli hidas pysähdys. Se vei kaikki mahdollisuudet.

– Vauhti oli hyvää, mutta olihan tämä pettymys.

– Pystyimme taistelemaan kahden auton voimin Red Bullia vastaan. Mutta silti, omalta osaltani, näen, että olisin voinut saada tästä enemmän irti, Bottas näki.

Lue myös:

    Uusimmat