Valtteri Bottas ei voinut kuin myhäillä – suomalaiselle iso onnistuminen Portugalin GP:n aika-ajoissa

Mercedeksen Valtteri Bottas lähtee paalupaikalta sunnuntain Portugalin GP:hen. Bottas päihitti lauantain tiukassa paalutaistossa Lewis Hamiltonin vajavaisella seitsemän tuhannesosan erolla. Lopputulos sai Bottaksen hymyilemään.

Mercedeksen suomalaiskuski oli ollut vaikeuksissa kauden alun aika-ajoissa.

Bottas jäi Bahrainissa kolmanneksi ja Italian Imolassa vasta kahdeksanneksi.

– Tuntuu, että edellisestä paalusta on mennyt tovi. Olipa mukavaa saada hyvä aika-ajo alle, Bottas myhäili ja viittasi aiempiin vaikeuksiin:

– Aika-ajo on ollut minulle heikko piste kahdessa avauskisassa. Renkaiden lämmittäminen on tuottanut vaikeuksia. Olemme tehneet kuitenkin kovasti töitä ja hienoa, että työ palkitaan, Bottas jatkoi.

Suomalaisella kävi myös tuuri, sillä Red Bullin Max Verstappenin nopein noteeraus hylättiin ratarajojen rikkomisen takia. Verstappen ei enää pystynyt horjuttamaan Mercedes-kuskeja viimeisellä vedollaan.

Mercedes haki puolestaan aika-ajon lopulla poikkeavaa ratkaisua, kun sekä Bottas että Hamilton lähtivät radalle keskikovan seoksen renkailla.

– Ne ovat tuntuneet paremmilta koko viikonlopun ajan, kun vertaa pehmeään seokseen. Tuuli kuitenkin yltyi ja oli vaikeaa saada renkaita toimimaan kunnolla.

Sunnuntain kisassa Bottas hakee kauden ensimmäistä voittoaan.

– Suunnitelma on kaikille selvä, Bottas huikkasi, kun häneltä kysyttiin tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat