Valtteri Bottas ei aio odotella Lewis Hamiltonia: "Siitä täytyy mielestäni lähteä"

Paalupaikalta sunnuntaina Turkin F1-kisaan lähtevä Valtteri Bottas ei aio ensisijaisesti miettiä Lewis Hamiltonin mestaruustaistelua, kun hän lähtee matkaan Max Verstappenin vierestä.

Hamilton ajoi ykkössijan lauantain aika-ajoissa, mutta putoaa jo ennalta tiedossa olleen moottorirangaistuksen takia kymmenen sijaa alaspäin lähtöruudukossa.

Bottas rynni aika-ajoissa toiseksi, joten hän nousee kisassa paalupaikalle. Mestaruudesta Hamiltonin kanssa taisteleva Red Bullin Max Verstappen on näin ollen rinnalla eturivissä.

Suomalaiskuskilta kysyttiin aika-ajojen jälkeisessä haastattelussa, aikooko hän keskittyä Hamiltonin auttamiseen sunnuntain kisassa.

– Minä keskityn omaan kisaani huomenna. Niin siitä täytyy mielestäni lähteä, kun starttaa keulilta, joten yritän pitää hyvää vauhtia, Bottas totesi suoraan.

Aika-ajojen lopputulos oli Mercedekselle ihanteellinen. Jos Bottas olisi onnistunut lyömään Hamiltonin, hän olisi samalla pudottanut mestarikandidaatin aina 12. lähtöruutuun asti. Nyt britti pääsee matkaan pykälää korkeammalta.

– Tiimisuorituksena tämä meni oikeastaan niin kuin suunnittelimme. Lewis sai minimoitua rangaistuksensa niin pieneksi kuin pystyi, ja minä olen paalulla, Bottas totesi.

– Se oli hyvä aika-ajo. Olosuhteet eivät olleet helpot. Varsinkin ensimmäinen osio oli vähän äärirajoilla kosteiden kohtien takia. Kolmososiossakin ensimmäiset mutkat olivat myös.

– Hyviä kierroksia. Viimeisellä missasin vähän viimeisessä sektorissa aliohjauksen takia. Muuten kierros oli todella hyvä, Bottas kommentoi ajopäivää.

Lue myös:

    Uusimmat