Valtteri Bottas avautuu podcastissa syvästä kriisistään – ex-vaimo Emilia havahtui: "Pitäisikö sinun mennä hoitoon?"

5:18
Valtteri Bottas kertoi C Morelle, miksi hän valitsi jatkaa uraansa Alfa Romeolla.

Valtteri Bottas kertoo podcast-haastattelussa tilanteesta, jossa hän vajosi vakavaan välinpitämättömyyden tilaan F1-kisojen aiheuttaman paineen keskellä. Hän havahtui vasta, kun ex-puoliso Emilia ihmetteli ääneen hänen kommenttiaan.

Bottas puhuu Supla-palvelun podcastissaSuoraa puhetta minusta – Valtteri Bottas ex-formulaselostaja Oskari Saarelle.

Valtteri Bottas kertoo saaneensa varsin huolestuttavia ajatuksia F1-uransa aikana.

– Tyttöystävä siihen aikoihin (Emilia Pikkarainen, ent. Bottas) sanoi jossain vaiheessa, että pitäisikö sinun mennä hoitoon tai jotain, et ole oma itsesi. Alkoi tulla sellainen aave koko jätkästä. Mikään ei oikeastaan tuntunut miltään.

– En muista, mistä se lähti. Puhuimme jostain lennoista tai jostain. Olin matkalla, ja exä sanoi minulle vain, että toivottavasti menee lento hyvin tai jotain tällaista. Minä sanoin jotain, että jos se putoaa, niin mitäs sitten? Sitten se putoaa, ja minä vain häviän täältä.

– Jotain tämmöisiä ajatuksia alkoi tulla. Millään ei ollut mitään väliä. Vaikka puhuin kuolemasta, niin se ei hetkauttanut millään tavalla, Bottas kertoo.

Tapaus liittyy ajanjaksoon vuosina 2014–15, jolloin kuljettajien piti vielä karsia painonsa minimiin, jotta yhteispaino auton kanssa pysyisi tallin toivomalla tasolla. Nykyään tilanne on muuttunut jo paremmaksi, mutta vaatimus veti tuolloin Bottaksen erittäin apaattiseksi.

– Tajuton ja ääliömäinen treenaaminen yhdessä minimiin vedetyn ruokavalion kanssa tuotti ongelmia. Ensin fyysisiä: aloin väsymään tosi helposti. Sitten tuli unen kanssa ongelmia. Heräsin joka aamu neljältä enkä pystynyt nukkumaan, Bottas sanoo podcastissa Ilta-Sanomien mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja