Valtteri Bottakselta suoraa puhetta Alfa Romeon ja Mercedeksen eroista – "Voin nyt oikeasti olla oma itseni"

8:47
Videolla kuvaa F1-kauden avauskilpailusta.

F1-talli Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas tuntee olonsa huomattavasti vapautuneemmaksi nykyisessä työilmapiirissään kuin aikoinaan huipputalli Mercedeksellä.

Toista kauttaan Alfa Romeolla ajava Bottas on esiintynyt F1-varikoilla viime aikoina huomattavasti rennommin kuin vielä joitakin vuosia sitten. Mercedeksen menestyspaineet on lakaistu pois harteilta, mikä on osaltaan rentouttanut suomalaista, mutta myös työilmapiiri on Alfa Romeolla rennompi.

Bottas kokee saavansa toteuttaa itseään Alfa Romeolla Mercedestä vapaammin.

– Minulla on tunne, että voin olla nyt oikeasti olla oma itseni. Siinä on varmasti pieni ero (Mercedekseen). Sanotaanpa näin, että luulen yritysten politiikan olevan hieman erilaista eri työpaikoilla. Jotkut asiat ovat toisaalla ehkä hieman rajoitetumpia, Bottas toteaa Motorsport-Totalin mukaan.

Alkukaudella Bottas on ilahduttanut F1-kansaa muuttuneella tyylillään, kun Bottas asteli uuteen kauteen muhkeiden viiksien ja liehuvan takatukan kanssa. Bottas uskoo nykyistä tyyliä olisi välttämättä hyväksytty Mercedeksellä.

–  Voisin kuvitella, että en esimerkiksi olisi saanut pitää takatukkaa (Mercedeksellä). Tämä on vain esimerkki.

33-vuotias Bottas kuuluu tätä nykyä F1-sarjan kokeneimpien ja vanhimpien kuljettajien kastiin. Iän tuoma kokemus on tuonut suomalaiselle itsevarmuutta olla oma itsensä muiden mielipiteistä välittämättä.

– Mutta kyse on myös ikääntymisestä. Sitä ymmärtää jossain vaiheessa, ettei asioita pidä ottaa liian vakavasti – varsinkaan itseäsi, Bottas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja