Valtiosihteerien määrä kasvaa reippaasti: Eduskunnasta pudonnut Pilvi Torsti poimittiin työministeri Harakan valtiosihteeriksi

Pääministeripuolue SDP kertoi torstaina valinneensa neljä uutta valtiosihteeriä Antti Rinteen (sd.) hallitukselle. Työministeri Timo Harakan valtiosihteeriksi SDP esittää Pilvi Torstia, joka jäi varasijalle kevään eduskuntavaaleissa.

Torsti nousi eduskuntaan kesken viime vaalikauden, kun Nasima Razmyar (sd.) siirtyi Helsingin apulaispormestariksi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun valtiosihteeriksi esitetään Eila Mäkipäätä. Mäkipää on työskennellyt valiokuntaneuvoksena eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin valtiosihteeriksi nousee Mikko Koskinen. Hän on toiminut SDP:n poliittisen valmistelun päällikkönä.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron valtiosihteeriksi on tulossa eduskuntaryhmän lainopillinen asiantuntija Valtteri Aaltonen.

Pääministeri Rinteen valtiosihteeriksi nimitettiin jo viime viikolla Raimo Luoma, joka siirtyi tehtävään Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan paikalta.

Valtiosihteerien määrä kasvaa reippaasti

Rinteen hallitukselle on tulossa kaikkiaan 15 valtiosihteeriä. Määrä on selvästi suurempi kuin Juha Sipilän (kesk.) hallituksella, jolla oli vain neljä valtiosihteeriä.

Vihreiden valtiosihteereistä on jo tiedossa sisäministeri Maria Ohisalon avuksi kutsuttu entinen kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) valtiosihteeriksi on tulossa Malin Brännkärr, joka työskentelee Kruunupyyn kunnanjohtajana.

Keskusta on Ilta-Sanomien mukaan nimeämässä valtiosihteereiksi vaaleissa pudonneita kansanedustajia. Lehden mukaan tehtäviin ovat tulossa entiset ministerit Kimmo Tiilikainen ja Juha Rehula sekä ex-kansanedustaja Tuomo Puumala.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna muun muassa poliittisessa ohjauksessa ja asioiden valmistelussa. Valtiosihteerien nimittäminen edellyttää Supon laajan turvaselvityksen tekemistä, minkä jälkeen varsinaiset nimityspäätökset tehdään valtioneuvostossa. 

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja