Valtioneuvosto suosittaa sivuillaan välttämään tarpeetonta kotimaan matkailua – Matkailusta vastaava ministeri Lintilä: "Taidan ottaa pikku irtioton ja kannustaa kotimaan matkailuun"

2:25
Matkailuyrittäjä haluaisi sallia luksusmatkailun – näin se hänen mukaansa auttaisi suomalaisyrityksiä.

Kesälomien lähestyminen on saanut monet pohtimaan, miten kotimaassa voi matkailla turvallisesti koronasta huolimatta.

Hallitus kannustaa suomalaisia matkailemaan kotimaassa ja matkailusta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on luvannut lisää rahaa kotimaan matkailun mainostamiseen ja kehittämiseen. 

Samaan aikaan Suomessa on edelleen voimassa ohjeistus, jonka mukaan tarpeetonta matkustamista, kuten vapaa-ajan matkailua on hyvä välttää myös kotimaassa.

Ylen A-studion juontaja Katri Makkonen jakaa valtioneuvoston kotimaan matkailusuosituksen Twitterissä.

Valtioneuvoston sivuilla olevan suosituksen mukaan "Kaikkea tarpeetonta matkustamista, kuten vapaa-ajan matkustamista, on hyvä välttää edelleen myös kotimaassa."

Suuren joukon kommentteja keränneen twiitin joukossa asiaan vastaa myös elinkeinoministeri Mika Lintilä, joka kannustaa lomalaisia kotimaan matkailuun.  

–  Näin matkailusta vastaavana ministerinä taidan sitten ottaa pikku irtioton ja kannustaa kotimaan matkailuun. Suomi liikkeelle matkailemalla, Lintilä twiittaa.  

Makkonen vastaa Twitterissä vielä Lintilän kommenttiin.

– Kiinnostavaa! Mika Lintilä kannustaa toimimaan hallituksen suositusta vastaan. Kannatti minun aamulla asiasta kysellä. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja