Mainos

Valtio kuittaa yli 50 000 e lisää Trevoc-pomon juristikuluja

Helsingin käräjäoikeus päätti, että valtio maksaa vielä 50 000 euroa Trevocin johtajan Pasi Pataman oikeudenkäyntikuluja vuodelta 2015. Pataman omaksi osuudeksi tämän vuoden oikeudenkäyntikuluista muodostui noin 5 700 euroa.

Päätös oikeudenkäyntikuluista jäi auki, kun käräjäoikeus antoi Aarnio-vyyhdin ensimmäisessä osassa päätöksen kesäkuussa.

Valtio on jo maksanut asianajaja Teppo Laineen laskut. Nyt oli kyse siitä miten paljon niitä peritään takaisin Patamalta.

Käräjäoikeudella ei ollut kesäkuussa selvyyttä Pataman taloudellisesta tilanteesta, joten päätös oikeudenkäyntikulujen perinnästä lykkääntyi heinäkuun loppuun.

Trevocin toimitusjohtaja Patama tuomittiin avunannosta törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen, mutta syytteet rekisterimerkintärikoksesta, törkeästä petoksesta ja törkeästä lahjuksen antamisesta hylättiin. Hänelle langetettiin viiden kuukauden ehdollinen rangaistus.

Syytteitä nurin

Oikeus totesi, että suuri osa kuluista syntyi puolustautumisesta hylättyjä syytteitä vastaan.

- Siltä osin kun syytteet on hylätty, Patamaa ei voida velvoittaa korvaamaan puolustautumisesta aiheutuneita kuluja valtiolle, päätöksen tehnyt käräjätuomari Sirkka Jäntti perusteli.

Oikeus totesi, että Pataman tulot muodostuvat Trevocin laskutuksesta, joka kärsi oikeudenkäynnin aikana. Vuoden 2013 ja 2014 oikeudenkäyntikuluja ei peritty lainkaan takaisin.

Vuoden 2015 kuluista oikeus velvotti Pataman maksamaan valtiolle kymmenen prosenttia asianajaja Laineen saamasta noin 57 000 eurosta.

Patama joutuu maksamaan siis noin 5 700 euroa. Loput kuittaa valtio. 

Koko Aarnio-jutun kulut ovat tähän mennessä jo useita miljoonia euroja. Tammikuussa 2015 pelkästään krp arvioi omiksi Aarnio-kustannuksikseen kolme miljoonaa euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.