Valtava luksusristeilijä laskettiin vesille Turussa, video paljastaa mittasuhteet – laivaan rakennettu jopa vuoristorata

0:59
Risteilyalus Mardi Grasin vesillelaskutilaisuudessa oli näyttäviä ohjelmanumeroita.

Meyer Turun telakalla vesillelaskettiin eilen Carnival Cruise Linesin uusi lippulaiva Mardi Gras. Risteilyaluksen bruttovetoisuus on jopa 180 00 tonnia ja siihen mahtuu 5 200 matkustajaa.

Risteilyalus Mardi Gras on monen tekijän yhteistyön tulos. Aluksen rakentamiseen on osallistunut yli tuhat eri yritystä.

– Emme malta odottaa, että asiakkaamme pääsevät nauttimaan Mardi Grasista. Aluksesta tulee ainutlaatuinen, ja se jatkaa Carnivalin tarjoamien lomakokemusten evoluutiota, iloitsee Carnivalin senior vice president Ben Clement.

Kelluva älykaupunki

Mardi Grasin puitteet ovat hulppeat, ja laivaan on suunniteltu kuusi teema-aluetta.

Laivan sisällä on muun muassa Emeril’s Bistro 1396, jonka on luonut kuuluisa kokki Emeril Lagasse, ja aivan uudenlainen atrium, jonka yksi seinä on kolme kantta korkea ikkuna. Tilan muut seinät muodostuvat liikkuvista LED-tauluista. Näiden lisäksi risteilyaluksen kannelta löytyy maailman ensimmäinen laivaan rakennettu vuoristorata.

Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer kertoo, että laivat ovat kelluvia älykaupunkeja.

– Rakennamme risteilyalukseen kaikki samat toiminnot kuin modernissa älykaupungissa olisi: sairaalat, IT-verkot, ravintolat ja kehittyneet ympäristöjärjestelmät, Meyer listaa.

Mardi Gras luovutetaan tämän vuoden lokakuussa ja yhtiö on ilmoittanut sen aloittavan toimintansa 14. marraskuuta Port Canaveralista Floridasta.

Katso videolta hulppean risteilyaluksen vesillelaskutilaisuus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja