Valtava ihmisjahti jatkuu Kanadassa, jo 10 kuollut – epäillyt sarjapuukottajat pakenevat poliisia

1:28
Kanadassa jahdataan sarjapuukottajia – 10 kuollut ja useita loukkaantunut Saskatchewanissa

Kanadan poliisi jatkoi maanantaina illalla kymmenen ihmisen tappamisesta epäiltyjen kahden sarjapuukottajan etsintöjä Saskatchewanin preeriamaakunnassa.

James Smith Cree Nationin alkuperäiskansojen yhteisössä ja Weldonin kaupungissa tapahtuneissa veriteoissa haavoittui lisäksi ainakin 18 ihmistä.

Maakunnan pääkaupungin Reginan poliisipäällikön Evan Brayn mukaan epäillyt saattoivat edelleen piileskellä kaupungissa, missä heistä oli vahvistamattomia silminnäkijähavaintoja sunnuntailta.

Poliisi ei maanantaina kertonut rikosten yksityiskohtia, mutta julkaisi epäiltyjen nimet ja kuvat. Rikosten motiivista ei myöskään haluttu esittää olettamuksia. Rikospaikkoja on yhteensä 13.

Poliisin mukaan osa uhreista oli epäiltyjen valitsemia ja osaan hyökkäys kohdistui sattumanvaraisesti. 

Puolen Euroopan kokoinen etsintäalue

Saskatchewaniin annettiin paikallista aikaa sunnuntaina aamulla hälytys vaarallisesta henkilöstä, kun poliisi alkoi saada ilmoituksia puukotuksista eri paikoista. Ensimmäinen puhelu tuli puoli kuuden jälkeen aamulla paikallista aikaa eli iltapäivällä Suomen aikaa.

Kun epäillyistä saatiin mahdollinen näköhavainto Reginan kaupungissa yli 300 kilometrin päässä puukotuspaikoista, varoitusta ja etsintää laajennettiin myös Manitoban ja Albertan maakuntiin. Alue on laajuudeltaan lähes puolikkaan Euroopan kokoinen.

Poliisilla oli tarkastuspisteitä teiden varsilla eri puolilla etsintäaluetta, ja käytössä kerrottiin olevan kaikki mahdolliset poliisivoimat.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kutsui puukotuksia Twitterissä "karmiviksi ja sydäntäsärkeviksi". Veriteot kuuluvat Kanadan historian pahimpiin.

Päivitetty loukkaantuneiden määrä 5.9.2022 klo 23.18.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja